
Kreolsk krabbekake
Lær hvordan du lager deilige creole crabcakes, perfekte som forrett eller lett måltid. Enkle oppskrifter med autentisk krydder og smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1. 1 pund jumbo hummerkrepskjøtt
- 2. 4 fedd hvitløk, finhakket og ristet i olivenolje
- 3. 4 unser majones
- 4. En klype hakkede friske estragonblader
- 5. En klype ferske hakkede timianblader
- 6. En dash sjømatkrydder (anbefalt: Old Bay)
- 7. Salt og nykvernet svart pepper
- 8. Panering (hvetemel, 3 egg, lett pisket med litt vann, og panko brødsmuler)
- 9. Olivenolje
- 10. Chipotle-honningmos med ovnsbakt mais, oppskrift følger
- 11. Remoulade, oppskrift følger
- 12. Timiankvister til pynt
- 13. 5 Idaho-poteter, skrelt og oppdelt
- 14. 1 kopp varm krem
- 15. 4 unser smør, smeltet
- 16. 1 til 2 maiskolber, skrelt og korn fjernet fra kolben
- 17. 2 ss olje
- 18. Salt og nykvernet svart pepper
- 19. Chipotle-honningpuré, etter ønsket styrke, oppskrift følger
- 20. 1 (4 oz) boks chipotle i adobo
- 21. 1/4 bunt korianderblader
- 22. 2 til 3 fedd hvitløk
- 23. Honning, etter smak
- 24. 2 til 3 sjalottløk, skrelt og grovhakket
- 25. 1/2 kopp grovhakkede cornichons
- 26. 1 ss kapers
- 27. 1/4 ts cayennepepper
- 28. 1 kopp majones
- 29. 1 ss brandy
- 30. Salt og nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 11. Bland crabmeat, hvitløk, majones, urter og sjømatkrydder. Krydre med salt og pepper etter smak. Bruk en #3 sirkelformet kakedeler, og fyll med 2 spiseskjeer av crabblandingen. Form til kaker og frys dem til de skal stekes. For å steke, hell melet i en flat skål eller bolle. Ha eggene i en egen bolle, og panko i en annen bolle. Dypp hver crabkake i melet, deretter i egget, og til slutt i brødsmulene, og rist av overflødig. Stek raskt i olivenolje. For å montere, legg en skive potetmos på toppen av crabkakene og varm dem sammen i en forvarmet ovn på 200 °C (400 °F) til toppen er sprø. Avslutt med en klatt remulade og en kvist timian.
- 22. Kok potetene til de er møre, og sil av vannet. Mens potetene koker, varm opp fløte og smør i en liten kjele over middels varme til smøret smelter. Fjern maisen fra kolben, og rist eller stek maisen i olje til den er mør og lett brunet. Krydre med salt og pepper. Mos eller knus potetene, og bland inn fløteblandingen, den stekte maisen og chipotle-puréen etter smak. Form til små skiver.
- 33. Kjør alle ingrediensene i en blender til en jevn puré.
- 44. Bland alle ingrediensene i en foodprocessor eller blender til det er glatt. Overfør til en sprøyteflaske.