Kylling i kremet tomatsaus: Kylling Tikka Masala

Kylling i kremet tomatsaus: Kylling Tikka Masala

oppskrift på kylling i kremet tomatsaus inspirert av chicken tikka masala, perfekt for en smakfull hovedrett. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 kopp naturell yoghurt, pisket til glatt konsistens
  • 2. 3 spiseskjeer ingefær-hvitløkspasta, oppskrift følger (eller 1 spiseskje revet fersk ingefær og 3 hvitløksfedd kjørt gjennom hvitløkspresser eller finhakket)
  • 3. 1 teskje kosher-salt
  • 4. 1/2 teskje nykvernet svart pepper
  • 5. 450 gram benfri, skinnløs kyllinglår, stukket med en gaffel og skåret i store bitestykker
  • 6. 2 teskjeer olivenolje
  • 7. 3 spiseskjeer smør
  • 8. 1/3 kopp ingefær-hvitløkspasta, oppskrift følger (eller 6 hvitløksfedd og en 5 cm ingefærbit, finhakket)
  • 9. 2 serranoskiver, finhakket (fjern frøene hvis du ikke vil ha det sterkt)
  • 10. 2 spiseskjeer tomatpuré
  • 11. 1 teskje garam masala
  • 12. 2 teskjeer paprika
  • 13. 8 Roma-tomater, hakket
  • 14. 1 1/2 teskjeer kosher-salt
  • 15. 1 til 2 kopper vann
  • 16. Olje til grilling
  • 17. 1 spiseskje tørkede fenikkelfrø (valgfritt)
  • 18. 1/2 kopp kremfløte
  • 19. Fersk koriander, finhakket, til pynt
  • 20. Kokt ris, naanbrød eller et crusty brød til servering
  • 21. 1/2 kopp hele hvitløksfedd
  • 22. 1/2 kopp fersk ingefær, skrelt og skåret i 1/2-tommers skiver
  • 23. 1/4 kopp rapsolje

Fremgangsmåte

  1. 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 22. Til marinaden: I en stor bolle blander du sammen marinadens ingredienser. Tilsett kyllingen og vend den godt slik at den blir dekket av marinaden. La den marinere i minst 30 minutter, eller i kjøleskapet over natten.
  3. 33. Til sausen: Når du er klar til å lage karrien, varm opp en stor stekepanne på middels varme og tilsett olivenolje og smør. Når smøret har smeltet, tilsett ingefær-hvitløkspasta og serranoskiver. Surr til de er lett brune rundt kantene. Tilsett tomatpuré og kok til tomaten har blitt mørkere i fargen, ca. 3 minutter. Tilsett garam masala og paprika, og surr i omtrent 1 minutt for å trekke ut smakene.
  4. 44. Tilsett tomater, salt og 1 kopp vann. Kok opp, skru ned varmen og la det småkoke til det tykner, ca. 20 minutter. Du kan trenge mer vann avhengig av hvor mye væske tomatene avgir.
  5. 55. I mellomtiden, fyr opp grillen. Når den er varm, pensle lett med olje. Legg kyllingen på grillen, og rist av overflødig marinade. Stek til den er brent, ca. 2 minutter på hver side. (Ikke bekymre deg hvis kyllingen fortsatt er litt ukokt – den blir ferdigkokt i sausen).
  6. 66. Hell sausen i en blender eller food processor, eller bruk en stavmikser, og kjør til den er jevn. Hell sausen tilbake i stekepannen og kok opp igjen. Tilsett kyllingen og fenikkelfrø, hvis du bruker det. Skru ned varmen til lav og la det småkoke i ca. 10 minutter. Tilsett fløte og rør inn. Pynt med finhakket frisk koriander, og server med ris, naan eller et crusty brød!
  7. 77. Ha hvitløk, ingefær og rapsolje i en liten food processor og kjør til det danner en semi-glatt pasta. Det vil fortsatt være små biter, men overordnet skal det ligne en pasta.
  8. 88. Oppbevar det du ikke bruker i et lite glasskrus. Det kan oppbevares i kjøleskapet i 2 til 3 uker. Det er en deilig tillegg til marinader, pastasauser, woksauser, slow-cooker-oppskrifter, saus osv. Vi hadde alltid en krukke med dette i kjøleskapet da vi vokste opp.