
Kylling i kremet tomatsaus: Kylling Tikka Masala
oppskrift på kylling i kremet tomatsaus inspirert av chicken tikka masala, perfekt for en smakfull hovedrett. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 kopp naturell yoghurt, pisket til glatt konsistens
- 2. 3 spiseskjeer ingefær-hvitløkspasta, oppskrift følger (eller 1 spiseskje revet fersk ingefær og 3 hvitløksfedd kjørt gjennom hvitløkspresser eller finhakket)
- 3. 1 teskje kosher-salt
- 4. 1/2 teskje nykvernet svart pepper
- 5. 450 gram benfri, skinnløs kyllinglår, stukket med en gaffel og skåret i store bitestykker
- 6. 2 teskjeer olivenolje
- 7. 3 spiseskjeer smør
- 8. 1/3 kopp ingefær-hvitløkspasta, oppskrift følger (eller 6 hvitløksfedd og en 5 cm ingefærbit, finhakket)
- 9. 2 serranoskiver, finhakket (fjern frøene hvis du ikke vil ha det sterkt)
- 10. 2 spiseskjeer tomatpuré
- 11. 1 teskje garam masala
- 12. 2 teskjeer paprika
- 13. 8 Roma-tomater, hakket
- 14. 1 1/2 teskjeer kosher-salt
- 15. 1 til 2 kopper vann
- 16. Olje til grilling
- 17. 1 spiseskje tørkede fenikkelfrø (valgfritt)
- 18. 1/2 kopp kremfløte
- 19. Fersk koriander, finhakket, til pynt
- 20. Kokt ris, naanbrød eller et crusty brød til servering
- 21. 1/2 kopp hele hvitløksfedd
- 22. 1/2 kopp fersk ingefær, skrelt og skåret i 1/2-tommers skiver
- 23. 1/4 kopp rapsolje
Fremgangsmåte
- 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 22. Til marinaden: I en stor bolle blander du sammen marinadens ingredienser. Tilsett kyllingen og vend den godt slik at den blir dekket av marinaden. La den marinere i minst 30 minutter, eller i kjøleskapet over natten.
- 33. Til sausen: Når du er klar til å lage karrien, varm opp en stor stekepanne på middels varme og tilsett olivenolje og smør. Når smøret har smeltet, tilsett ingefær-hvitløkspasta og serranoskiver. Surr til de er lett brune rundt kantene. Tilsett tomatpuré og kok til tomaten har blitt mørkere i fargen, ca. 3 minutter. Tilsett garam masala og paprika, og surr i omtrent 1 minutt for å trekke ut smakene.
- 44. Tilsett tomater, salt og 1 kopp vann. Kok opp, skru ned varmen og la det småkoke til det tykner, ca. 20 minutter. Du kan trenge mer vann avhengig av hvor mye væske tomatene avgir.
- 55. I mellomtiden, fyr opp grillen. Når den er varm, pensle lett med olje. Legg kyllingen på grillen, og rist av overflødig marinade. Stek til den er brent, ca. 2 minutter på hver side. (Ikke bekymre deg hvis kyllingen fortsatt er litt ukokt – den blir ferdigkokt i sausen).
- 66. Hell sausen i en blender eller food processor, eller bruk en stavmikser, og kjør til den er jevn. Hell sausen tilbake i stekepannen og kok opp igjen. Tilsett kyllingen og fenikkelfrø, hvis du bruker det. Skru ned varmen til lav og la det småkoke i ca. 10 minutter. Tilsett fløte og rør inn. Pynt med finhakket frisk koriander, og server med ris, naan eller et crusty brød!
- 77. Ha hvitløk, ingefær og rapsolje i en liten food processor og kjør til det danner en semi-glatt pasta. Det vil fortsatt være små biter, men overordnet skal det ligne en pasta.
- 88. Oppbevar det du ikke bruker i et lite glasskrus. Det kan oppbevares i kjøleskapet i 2 til 3 uker. Det er en deilig tillegg til marinader, pastasauser, woksauser, slow-cooker-oppskrifter, saus osv. Vi hadde alltid en krukke med dette i kjøleskapet da vi vokste opp.