
Kremtart med søt baskisk krem
Lær hvordan du lager en deilig custard tart med søt baskisk krem. En perfekt dessert for alle anledninger, enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1. 2 kopper melk
- 2. 1 kopp hvetemel
- 3. 1 kopp sukker
- 4. 3 store egg, skillt
- 5. 1/2 kopp (1 stang) usaltet smør, smeltet og avkjølt
- 6. Friske bær, til servering
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 350 grader Fahrenheit. Smør en 23-centimeters paiform lett; sett til side. I en middels stor bolle, bland melk, mel, sukker og eggeplommer. Visp for å blande. Tilsett smør, og visp igjen for å blande. I en separat bolle, visp eggehviter med en visp til myke topper dannes. Vend forsiktig, men grundig, eggehvitene inn i melkeblandingen. Hell over i den forberedte paiformen, og stek til kremen er gyllenbrun og en kakepinne satt inn nær midten kommer ut ren, ca. 45 minutter til 1 time. Avkjøl på en avkjølingsrist til den er lunkent. Skjær i båter, og server pyntet med bær.