Mojo cubansk sandwich

Mojo cubansk sandwich

Lær hvordan du lager en autentisk mojo cuban sandwich med denne enkle oppskriften. Perfekt til lunsj eller middag for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1. 1 benfri svinebog (2 til 3 pund)
  • 2. 1 ½ kopper fersk appelsinjuice
  • 3. ½ kopp fersk limesaft
  • 4. Skallet av 1 lime
  • 5. Skallet av 1 appelsin
  • 6. 3 spiseskjeer finhakket fersk oregano
  • 7. 2 spiseskjeer finhakket fersk koriander
  • 8. 2 spiseskjeer finhakket hvitløk
  • 9. 2 teskjeer spisskummen
  • 10. 1 kopp olivenolje
  • 11. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 12. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 13. 2 spiseskjeer rapsolje
  • 14. 4 kopper lavsaltet kyllingkraft
  • 15. 2 laurbærblad
  • 16. 1 søt løk, grovhakket, i medium/store biter
  • 17. Fire 15-centimeters cubanske brød
  • 18. 1/3 kopp Dijon-sennep
  • 19. 4 sylteagurker, tynne skiver (ca. 20 skiver)
  • 20. 340 gram skivet delikatessehåndskinke
  • 21. 8 skiver sveitsisk ost
  • 22. 4 spiseskjeer olivenolje

Fremgangsmåte

  1. 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 22. Spesialutstyr: Bambuspinner
  3. 33. For mojo-marinaden: Trim svineknoken, fjern overflødig fett, og bind den. Lag mojo-marinaden ved å blande sitrusjuice og -zest, oregano, koriander, 1 1/2 ss hvitløk og spisskummen i en stor blandebolle. Visp inn olivenoljen. Plasser den bundne steken i en resealbar plastpose og hell marinaden over. Strø over salt og pepper. La den marinere i 30 til 40 minutter ved romtemperatur. Når den er marinert, fjern den fra posen og tørk bort overflødig væske. Sett marinaden til side.
  4. 44. For svineknoken: Forvarm en 6-liters trykkoker over middels høy varme. Tilsett rapsolje i trykkokeren og skru opp varmen til maks. Brun steken på alle sider. Tilsett deretter kyllingkraft, laurbærblad, løk og den reserverte marinaden. Sett på lokket og skru ned varmen til lav. Kok til steken er mør, i 30 til 45 minutter.
  5. 55. Fjern steken, overfør den til et skjærebrett og la den hvile i 5 til 7 minutter. Skjær i tynne skiver.
  6. 66. For de cubanske sandwichene: Bruk en serrated kniv og del cubanske brød i to. Begynn å bygge sandwichene. Først, smør et tynt lag Dijon-sennep på brødet. Legg på 5 sylteagursskiver, ca. 85 gram skinke og noen skiver av stekt svinekjøtt. Topp med 2 skiver ost. Avslutt med den øverste halvdelen av det cubanske brødet. Gjenta med de resterende sandwichene.
  7. 77. For servering: Varm opp en flat takpanne til middels varme med olivenolje. Legg sandwichene på pannen og plasser en vektet støpejernspanne oppå for å presse dem. Press sandwichene til brødet er ristet og osten er smeltet, i 2 til 3 minutter. Fjern og del i to. Fest med bambuspinner og server umiddelbart.