Løkvart og hvitløksbrød
oppskrift på løk- og hvitløksbrød som er perfekt som forrett eller tilbehør. enkelt å lage med friske ingredienser, ideell for enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
bakeverk
Ingredienser
- 1 spiseskje smør
- 1 middels stor løk, gulskinnet, hakket
- 3 fedd hvitløk, knust
- 1 teskje sukker
- 1/2 teskje tørket timian, fuglekyllingkrydder kan erstattes
- Noen kverner med svart pepper
- 1 (30 cm) brød, sprøtt, delt på langs
- 2 neve revet Parmigiano
Fremgangsmåte
- 1Smelt smør i en liten panne over middels varme. Tilsett løk og hvitløk, og krydre med sukker, timian og pepper. Kok i 15 minutter, rør av og til, til løken er gyllen og gjennomsiktig.
- 2Legg det delte brødet på et stekebrett og gratiner i ovnen til det er gyllent. Smør halvparten av løk- og hvitløksblandingen på hver halvdel av brødet i et tynt lag. Strø et håndfull ost over hver side av brødet, og sett det tilbake under grillen i 30 sekunder til osten bobler.
- 3Server med en solid, suppe-aktig middag.