Blå mais tortilla-stabel
oppskrift på blå mais tortilla-terskel laget med ferske ingredienser. perfekt for en smakfull forrett eller lunsj. prøv den i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1. 3 kopper Salsa de Chile Colorado
- 2. 12 blå mais tortillas
- 3. Vegetabilsk olje
- 4. 2 kopper kokt, terningkuttet kylling
- 5. 2 kopper revet Monterey Jack-ost
- 6. 1/2 kopp pinjekjerner, ristet
- 7. Koriander, finhakket
- 8. 1/2 rød løk, hakket
- 9. 12 lime, delt i båter
- 10. 4 Ancho-chili, tørket av, renset for frø og stilk
- 11. 4 Pasilla-chili, tørket av, renset for frø og stilk
- 12. 2 kopper varm kyllingkraft
- 13. 3 hvitløksfedd
- 14. 1 spiseskje oregano
- 15. 1 spiseskje spisskummen
- 16. 1 spiseskje rødvinseddik
- 17. 1 tomat, hakket
- 18. Grovt salt, etter smak
- 19. 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 20. Nykvernet svart pepper, etter smak
Fremgangsmåte
- 1Lag Salsa de Chile Colorado.
- 2Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 3I en middels stor stekepanne, over middels varme, stek hver tortilla i litt olje til den er akkurat kokt, men ikke sprø. Dypp hver tortilla, mens du bygger opp stablene, raskt i Salsa de Chile Colorado, bare for å fukte den.
- 4I en ovnsfast ildfast form stor nok til å romme fire blå mais tortillas side om side uten å berøre hverandre, legg de første fire tortillas.
- 5Topp hver tortilla med 1/4 kopp kokt kylling. Topp kyllingen med 1/4 kopp revet ost. Strø osten med 1 teskje pinjekjerner og 1 teskje koriander. Gjenta lagene med fire tortillas, 1/4 kopp kylling, 1/4 kopp ost, 1 teskje pinjekjerner og 1 teskje koriander, og topp til slutt med de siste fire tortillas. Du skal ha fire stabler.
- 6Hell resten av Salsa de Chile Colorado over alle stablene.
- 7Stek i ca. 15 til 20 minutter. Overfør hver stabel til en tallerken, pynt med rødløk og limebåter, og server umiddelbart.
- 8På en comal, over middels høy varme, rista chiliene til de er duftende, ca. 30 til 60 sekunder. Dekk med kyllingkraft og la dem mykne, ca. 20 minutter.
- 9I en blender, legg chiliene og kraften. Kjør til de er hakket. Tilsett hvitløk, oregano, spisskummen, eddik, tomat, salt og pepper. Kjør til det er veldig glatt.
- 10Over middels varme, i en tykk stekepanne, varm opp oljen. Hell sausen i oljen og kok i ca. 10 minutter.