Blå mais tortilla-stabel

Blå mais tortilla-stabel

oppskrift på blå mais tortilla-terskel laget med ferske ingredienser. perfekt for en smakfull forrett eller lunsj. prøv den i dag!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1. 3 kopper Salsa de Chile Colorado
  • 2. 12 blå mais tortillas
  • 3. Vegetabilsk olje
  • 4. 2 kopper kokt, terningkuttet kylling
  • 5. 2 kopper revet Monterey Jack-ost
  • 6. 1/2 kopp pinjekjerner, ristet
  • 7. Koriander, finhakket
  • 8. 1/2 rød løk, hakket
  • 9. 12 lime, delt i båter
  • 10. 4 Ancho-chili, tørket av, renset for frø og stilk
  • 11. 4 Pasilla-chili, tørket av, renset for frø og stilk
  • 12. 2 kopper varm kyllingkraft
  • 13. 3 hvitløksfedd
  • 14. 1 spiseskje oregano
  • 15. 1 spiseskje spisskummen
  • 16. 1 spiseskje rødvinseddik
  • 17. 1 tomat, hakket
  • 18. Grovt salt, etter smak
  • 19. 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
  • 20. Nykvernet svart pepper, etter smak

Fremgangsmåte

  1. 1Lag Salsa de Chile Colorado.
  2. 2Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  3. 3I en middels stor stekepanne, over middels varme, stek hver tortilla i litt olje til den er akkurat kokt, men ikke sprø. Dypp hver tortilla, mens du bygger opp stablene, raskt i Salsa de Chile Colorado, bare for å fukte den.
  4. 4I en ovnsfast ildfast form stor nok til å romme fire blå mais tortillas side om side uten å berøre hverandre, legg de første fire tortillas.
  5. 5Topp hver tortilla med 1/4 kopp kokt kylling. Topp kyllingen med 1/4 kopp revet ost. Strø osten med 1 teskje pinjekjerner og 1 teskje koriander. Gjenta lagene med fire tortillas, 1/4 kopp kylling, 1/4 kopp ost, 1 teskje pinjekjerner og 1 teskje koriander, og topp til slutt med de siste fire tortillas. Du skal ha fire stabler.
  6. 6Hell resten av Salsa de Chile Colorado over alle stablene.
  7. 7Stek i ca. 15 til 20 minutter. Overfør hver stabel til en tallerken, pynt med rødløk og limebåter, og server umiddelbart.
  8. 8På en comal, over middels høy varme, rista chiliene til de er duftende, ca. 30 til 60 sekunder. Dekk med kyllingkraft og la dem mykne, ca. 20 minutter.
  9. 9I en blender, legg chiliene og kraften. Kjør til de er hakket. Tilsett hvitløk, oregano, spisskummen, eddik, tomat, salt og pepper. Kjør til det er veldig glatt.
  10. 10Over middels varme, i en tykk stekepanne, varm opp oljen. Hell sausen i oljen og kok i ca. 10 minutter.