Sjokoladeknekkende julelogg
oppskrift på en deilig sjokoladekake julesert med sjokoladedeig decadenze yule log, perfekt for vinteren og julen. enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 2/3 kopp hvetemel
- 1/2 teskje bakepulver
- 1/2 teskje salt
- 5 egg
- 3/4 kopp hvitt sukker
- 2 (28 gram) plater usøtet sjokolade
- 2 spiseskjeer vann
- 2 spiseskjeer kaffelikør
- 2 spiseskjeer hvitt sukker
- 1/4 teskje natron
- Melis til å støve over med
- 4 (28 gram) plater semisøtet bakechokolade
- 1 (225 gram) pakke kremost, myknet
- 3 kopper melis
- 1/2 teskje vaniljeekstrakt
- 1 spiseskje kaffelikør
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). Spray lett en 25x38 cm stor langpanne med bakepapir. Sikt melet sammen med bakepulver og salt, og sett til side.
- 2I en stor bakebolle, pisk eggene på høy hastighet i flere minutter til de er veldig lyse og luftige. Tilsett gradvis sukkeret, og pisk i 1 til 2 minutter til, eller til blandingen er veldig tykk. Vend forsiktig, men grundig, inn melet og melblandingen.
- 3Smelt sjokoladen i en liten kjele over lav varme. I en liten bolle, bland sammen 2 ss vann, 2 ss kaffelikør, de resterende 2 ss sukker og natron, og rør gradvis inn i den smeltede sjokoladen til det er jevnt. Raskt, men grundig, vend sjokoladeblandingen inn i røren.
- 4Hell røren i den forberedte langpannen. Stek ved 175 grader C (350 grader F) i 18 til 20 minutter, eller til en kakepinne kommer ut ren. Sikt lett et jevnt lag med melis over et klede eller en kjøkkenhåndkle (ikke bruk terryklut). Vend kaken ut av pannen over det forberedte klede så snart den er tatt ut av ovnen. Fjern forsiktig bakepapiret. Dryss lett melis over toppen av kaken, og skjær bort de sprø kantene. Begynn med en av de korte sidene av kaken, og rull umiddelbart kaken opp i klede, som en julekake, og avkjøl grundig på en rist.
- 5Til fyllet og glasuren: Smelt sjokoladen i en liten kjele over lav varme. Ta av varmen og la den avkjøle til lunken. I en medium bolle, pisk kremost og melis til glatt, og rør inn vaniljeekstrakt og kaffelikør. Bland inn den avkjølte sjokoladen. Rull ut kaken og fordel omtrent en tredjedel av fyllet jevnt over overflaten. Rull kaken sammen igjen.
- 6Plasser kake-rullen på serveringsfatet, og dekk den rikelig med glasur, bruk en palettkniv for å lage det lange, barklignende mønsteret. Beveg endene av kaken i sirkulære bevegelser for å etterligne tre-ringer i en kuttet tømmerstokk. Pynt gjerne med einerblader og bær, sopp og snø etter ønske.


