Sjokolade- og mandelbiscotti
Lær hvordan du lager deilige chocolate and almond biscotti med denne enkle oppskriften. Perfekt som snacks eller dessert. Enkel å lage for alle nivåer!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1 1/2 kopper skoldede hele mandler
- 2. 2 kopper hvetemel
- 3. 1/2 teskje natron
- 4. 1/2 teskje bakepulver
- 5. 1/8 teskje salt
- 6. 7/8 kopp hvitt sukker
- 7. 2 kopper semisøte sjokoladebiter
- 8. 2 egg
- 9. 1 teskje vaniljeekstrakt
- 10. 2 spiseskjeer whisky
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). Rist mandlene i en bred panne i 12 til 15 minutter, rist pannen et par ganger underveis, til mandlene er lett fargede. Sett til side for å avkjøle.
- 22. Forvarm ovnen til 190 grader C (375 grader F). Legg 2 eller 3 bakepapirark med den blanke siden opp på et stekebrett.
- 33. I en stor bolle, rør sammen mel, natron, bakepulver, salt og sukker. Ha 1/2 kopp av disse tørre ingrediensene i en food processor. Tilsett omtrent en halv kopp av de ristet mandlene og kjør i ca. 30 sekunder.
- 44. Vend de moste ingrediensene tilbake i den store bollen med de tørre ingrediensene, og rør inn resten av mandlene og sjokoladeknappene. I en målekopp, visp sammen egg, vanilje og whisky med en gaffel. Rør dette inn i de tørre ingrediensene til det er fuktig. Fukt hendene dine og del deigen i fire deler. Hold hendene fuktige, og form hver del til avlange staver ca. 23 cm lange, 5 cm brede og 1,5 cm høye. Rund endene. Legg to av stavene tvers over hver av bakepapirarkene.
- 55. Stek i 25 minutter i den forvarmede ovnen. Hvis du baker mer enn ett ark om gangen, snu arkene på midten av steketiden.
- 66. Bruk en metallspade til å fjerne kakene fra bakepapirene, og la dem avkjøle i 20 minutter på et skjærebrett. Skru ned ovnstemperaturen til 135 grader C (275 grader F).
- 77. Med en serrated kniv, skjær forsiktig i skrå snitt i ca. 1,5 cm brede skiver. Legg skivene med snittflaten ned på bakepapirene.
- 88. Stek i 25 til 30 minutter i den forvarmede ovnen, til biscotti er sprø og lett ristet.
- 99. Slå av ovnen og åpne døren, slik at biscotti får avkjøle i ovnen. Når de er kalde, oppbevar dem i en lufttett beholder.