Ristet rødbetsalat

Ristet rødbetsalat

oppskrift på en smakfull og sunn bakt rødbet salat, perfekt som forrett eller lett måltid, enkel å lage og full av smak

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1. 4 mellomstore rødbeter, toppene fjernet og vasket
  • 2. Extra virgin olivenolje
  • 3. 2 navleoransjer
  • 4. 1/4 kopp ristet, skrelte hasselnøtter, hakket
  • 5. Koshersalt og nykvernet svart pepper
  • 6. 1 liten skive Pecorino Romano, til å skjære i tynne skiver

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
  2. 22. Legg et stort stykke aluminiumsfolie på et bakepapir og legg rødbetene oppå. Drypp over olivenolje og pakk dem godt inn i folien, slik at det dannes en pakke. Stek i ovnen til en kniv som settes inn i den største rødbeten ikke møter motstand, omtrent 1 time til 1 time og 15 minutter. La dem avkjøle, og fjern skallet ved å gni rødbetene med et tørkepapir. (Hansker kan være lurt for å unngå å få farge på hendene.)
  3. 33. Skjær av skallet fra appelsinene med en skarp kniv, slik at kjøttet blir synlig. Hold den skrelte appelsinen i hånden og skjær forsiktig segmentene av fra membranen, og la dem falle ned i en bolle. Kast ikke membranen. Skjær rødbetene i tynne skiver og legg dem på serveringsfat. Strø over appelsinsegmenter og hasselnøtter, og drypp litt olivenolje over fatene. Press litt juice ut av appelsinens membran over hver tallerken. Krydre med salt og pepper etter smak. Pynt med tynne skiver av ost og server.