Potet- og tørket sopprateng

Potet- og tørket sopprateng

oppskrift på en kremet potet- og tørket soppgrateng. perfekt som en mettende hovedrett eller tilbehør. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 unse tørkede porcini-sopper (ca. 1 kopp), kan erstattes med annen tørket sopp
  • 1 kopp varmt vann
  • 5 store bakepoteter som Idaho eller Russet (ca. 1,4 kg)
  • 2 store hvitløksfedd, finhakket
  • 1 spiseskje usaltet smør
  • 2 kopper melk
  • 1 kopp kremfløte
  • 2 spiseskjeer finhakket frisk gressløk
  • 1 teskje salt

Fremgangsmåte

  1. 1Legg porcini i en bolle og bløtlegg dem i varmt vann i 30 minutter, eller til de er myke. Sil langsomt opp bløtleggingsvannet gjennom en fin sil dekket med et kaffefilter eller en dobbel lag med skyllet og klemmet osteklede, over i en liten kjele, og vær forsiktig med å la den siste spiseskjeen (som inneholder sediment) bli igjen i bollen. Kok opp bløtleggingsvannet og la det redusere til omtrent 1/2 kopp.
  2. 2Forvarm ovnen til 350 grader Fahrenheit.
  3. 3Vask porcini under kaldt vann for å fjerne eventuell jord, og tørk dem godt. Hakk porcini grovt. Skrell potetene og skjær dem i skiver på 1/8 tomme. I en stor (4-liters) kjele, kok porcini og hvitløk i smør over moderat varme, mens du rører, i 2 minutter. Tilsett potetene, det reduserte bløtleggingsvannet, melk, fløte, 4 teskjeer finhakket gressløk, og salt, og kok opp væsken under omrøring.
  4. 4Hell blandingen i en smurt gratengform på 2 liter og stek i 1 time, eller til potetene er møre. Strø gratengen med de resterende 2 teskjeene finhakket gressløk.