Potet- og tørket sopprateng
oppskrift på en kremet potet- og tørket soppgrateng. perfekt som en mettende hovedrett eller tilbehør. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 unse tørkede porcini-sopper (ca. 1 kopp), kan erstattes med annen tørket sopp
- 1 kopp varmt vann
- 5 store bakepoteter som Idaho eller Russet (ca. 1,4 kg)
- 2 store hvitløksfedd, finhakket
- 1 spiseskje usaltet smør
- 2 kopper melk
- 1 kopp kremfløte
- 2 spiseskjeer finhakket frisk gressløk
- 1 teskje salt
Fremgangsmåte
- 1Legg porcini i en bolle og bløtlegg dem i varmt vann i 30 minutter, eller til de er myke. Sil langsomt opp bløtleggingsvannet gjennom en fin sil dekket med et kaffefilter eller en dobbel lag med skyllet og klemmet osteklede, over i en liten kjele, og vær forsiktig med å la den siste spiseskjeen (som inneholder sediment) bli igjen i bollen. Kok opp bløtleggingsvannet og la det redusere til omtrent 1/2 kopp.
- 2Forvarm ovnen til 350 grader Fahrenheit.
- 3Vask porcini under kaldt vann for å fjerne eventuell jord, og tørk dem godt. Hakk porcini grovt. Skrell potetene og skjær dem i skiver på 1/8 tomme. I en stor (4-liters) kjele, kok porcini og hvitløk i smør over moderat varme, mens du rører, i 2 minutter. Tilsett potetene, det reduserte bløtleggingsvannet, melk, fløte, 4 teskjeer finhakket gressløk, og salt, og kok opp væsken under omrøring.
- 4Hell blandingen i en smurt gratengform på 2 liter og stek i 1 time, eller til potetene er møre. Strø gratengen med de resterende 2 teskjeene finhakket gressløk.