Japansk stekt kylling (Chicken Karaage)

Japansk stekt kylling (Chicken Karaage)

Lær hvordan du lager sprø og smakfull japanese fried chicken, også kjent som chicken karaage. Perfekt som forrett eller middag for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 12 unser benfrie, skinnløse kyllinglår
  • 1 teskje salt
  • 1/2 teskje malt hvit pepper
  • 1 spiseskje sake
  • 1 teskje revet hvitløk
  • 1 teskje revet fersk ingefær
  • 1 teskje sesamolje
  • 1/2 teskje usukuchi soyasaus*
  • 1 egg, pisket
  • 3 teskjeer maisstivelse
  • 2 kopper vegetabilsk olje
  • 1 sitron, delt i båter

Fremgangsmåte

  1. 1Skyll kyllingen, fjern eventuelt overflødig fett og tørk den godt med kjøkkenpapir. Strø kyllingen med 1/2 teskje salt og litt pepper. Bruk en skarp kniv til å skjære riper i kyllingen, spesielt i de fibrøse delene av kjøttet. Bruk spissen av kniven til å stikke små hull i kyllingen, og skjær den deretter i biter på ca. 3,8 cm (1 1/2 tommer).
  2. 2Bland kyllingen, sake, hvitløk, ingefær, sesamolje, soyasaus og resten av saltet (1/2 teskje) i en blandebolle. Bland godt, og gni marinaden inn i kyllingen. La den marinere i kjøleskapet i 2 timer.
  3. 3Tilsett egget sakte i kyllingen mens du blander med hendene. Tilsett maisstivelse og vend lett for å dekke kyllingen. Varm opp vegetabilsk olje i en middels stor kjele over middels varme til en dypfriteringstermometer viser ca. 170°C (335°F). Friter kyllingen, noen få biter om gangen, til den er gyllenbrun, ca. 10 minutter (kjøttets indre temperatur bør være 74°C (165°F)). Rist av overflødig fett. La oljen avkjøle og bruk den eventuelt til en annen anledning. Anrett kyllingen på fat og pynt med sitronbåter før servering.