Moussaka à la grecque
oppskrift på moussaka a la grecque, en klassisk gresk rett med aubergine, kjøttsaus og béchamelsaus. perfekt for middagen!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 90 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 3 mellomstore auberginer
- 8 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
- 3 løk, hakket
- 900 gram lammekjøttdeig
- 3 spiseskjeer tomatpuré
- 1 ½ kopp rødvin
- ½ kopp hakket persille
- En klype kanel
- 6 spiseskjeer usaltet smør
- 6 spiseskjeer hvetemel
- 1 liter helmelk, oppvarmet
- 4 store egg, pisket
- En klype muskatnøtt
- 2 kopper ricottaost
- 1 kopp ferske brødsmuler
- 1 kopp nyrevet Parmesanost
Fremgangsmåte
- 1Skrell auberginen og skjær den i skiver på tvers, ca. 1/2 tomme tykke. Strø lett over begge sider av hver skive med salt, legg dem i ett lag på tørkepapir og la renne av i 30 minutter.
- 2Varm opp 2 spiseskjeer av oljen i en stor stekepanne på middels varme; legg i så mange skiver som får plass i ett lag og brun dem på begge sider. Gjenta prosessen med de resterende 4 spiseskjeene av oljen og resten av auberginen. La auberginen renne av på tørkepapir etter at de er ferdigstekt.
- 3Tilsett de resterende 2 spiseskjeene olje og løken i pannen og stek til løken er gyllen. Ha i kjøttdeigen og stek, rør av og til, til kjøttet ikke lenger er rosa. Bland tomatpuréen med vinen, persillen og kanelen. Tilsett denne blandingen i pannen og la det småkoke på lav varme, rør ofte, til all væsken har fordampet. Smak til med salt og pepper.
- 4I en kjele, på lav varme, smelt smøret, tilsett melet og visp i 5 minutter. Skru opp varmen til middels og tilsett melken i en tynn stråle, mens du visper. La det småkoke i 5 minutter, smak til med salt og pepper, og ta av varmen. La det avkjøle litt, og rør inn eggene, muskatnøtten og ricottaosten.
- 5Smør en 11 x 16 tommer stor form og dryss lett over brødsmuler i bunnen. Legg lagvis med aubergine og kjøttsaus i formen, og dryss hver lag med parmesan og brødsmuler. Hell eggeblandingen over, og stek i forvarmet ovn på 175°C (350°F) i én time, eller til toppen er gyllen. La den avkjøle i 20 minutter før du skjærer i den.