Moussaka à la grecque

Moussaka à la grecque

oppskrift på moussaka a la grecque, en klassisk gresk rett med aubergine, kjøttsaus og béchamelsaus. perfekt for middagen!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 90 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 3 mellomstore auberginer
  • 8 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
  • 3 løk, hakket
  • 900 gram lammekjøttdeig
  • 3 spiseskjeer tomatpuré
  • 1 ½ kopp rødvin
  • ½ kopp hakket persille
  • En klype kanel
  • 6 spiseskjeer usaltet smør
  • 6 spiseskjeer hvetemel
  • 1 liter helmelk, oppvarmet
  • 4 store egg, pisket
  • En klype muskatnøtt
  • 2 kopper ricottaost
  • 1 kopp ferske brødsmuler
  • 1 kopp nyrevet Parmesanost

Fremgangsmåte

  1. 1Skrell auberginen og skjær den i skiver på tvers, ca. 1/2 tomme tykke. Strø lett over begge sider av hver skive med salt, legg dem i ett lag på tørkepapir og la renne av i 30 minutter.
  2. 2Varm opp 2 spiseskjeer av oljen i en stor stekepanne på middels varme; legg i så mange skiver som får plass i ett lag og brun dem på begge sider. Gjenta prosessen med de resterende 4 spiseskjeene av oljen og resten av auberginen. La auberginen renne av på tørkepapir etter at de er ferdigstekt.
  3. 3Tilsett de resterende 2 spiseskjeene olje og løken i pannen og stek til løken er gyllen. Ha i kjøttdeigen og stek, rør av og til, til kjøttet ikke lenger er rosa. Bland tomatpuréen med vinen, persillen og kanelen. Tilsett denne blandingen i pannen og la det småkoke på lav varme, rør ofte, til all væsken har fordampet. Smak til med salt og pepper.
  4. 4I en kjele, på lav varme, smelt smøret, tilsett melet og visp i 5 minutter. Skru opp varmen til middels og tilsett melken i en tynn stråle, mens du visper. La det småkoke i 5 minutter, smak til med salt og pepper, og ta av varmen. La det avkjøle litt, og rør inn eggene, muskatnøtten og ricottaosten.
  5. 5Smør en 11 x 16 tommer stor form og dryss lett over brødsmuler i bunnen. Legg lagvis med aubergine og kjøttsaus i formen, og dryss hver lag med parmesan og brødsmuler. Hell eggeblandingen over, og stek i forvarmet ovn på 175°C (350°F) i én time, eller til toppen er gyllen. La den avkjøle i 20 minutter før du skjærer i den.