Hjemmelaget fersken iste
Lær hvordan du lager en deilig hjemmelaget fersken iste. Perfekt for varme sommerdager, enkel å lage og full av smak. Oppdag denne forfriskende oppskriften!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
drikke
Ingredienser
- 1. 2 kopper/500 ml sukker
- 6 ferskner, delt og kjernet ut
- 1 vaniljestang, delt på langs og frø skrapet ut
- 1 spiseskje/15 ml løse grønne eller svarte teblader eller 4 teposer
- Delt vaniljestang, til pynt
Fremgangsmåte
- 1Kok opp 3 kopper (750 ml) vann og sukker i en kjele. Tilsett fersken og vaniljestang (inkludert frøene). La det småkoke på middels varme i omtrent 30 minutter.
- 2Fjern vaniljestangen. Hell fersken og sirup i en blender og kjør til det er jevnt. Sil ferskepuréen gjennom en sikt over en mugge.
- 3Kok opp 4 kopper (1 liter) vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, tilsett teen og la den trekke i henhold til pakningsanvisningene. Sil ut tebladene, og hell teen i muggen med ferskepuréen. Rør godt for å blande. Sett i kjøleskapet til det er kaldt.
- 4Fruktkjøttet kan ha skilt seg fra teen under avkjølingen, så husk å røre i den før servering. Hell over isbiter i høye glass og pynt med vaniljestenger.
- 5Kok's notat: Når du blander varme væsker, fjern væsken fra varmen og la den avkjøle i minst 5 minutter. Overfør væsken til en blender eller foodprocessor og fyll den ikke mer enn halvveis. Hvis du bruker blender, løsne ett hjørne av lokket. Dette forhindrer vakuumeffekten som kan forårsake varmeeksplosjoner. Legg et håndkle over toppen av maskinen, puls et par ganger, og kjør deretter på høy hastighet til det er jevnt.