Tortilla, bønne- og ostestekesjef ("Enfrijoladas")

Tortilla, bønne- og ostestekesjef ("Enfrijoladas")

oppskrift på en smakfull tortilla, bønne og oste casserole, også kjent som enfrijoladas. perfekt for en enkel og mettende hovedrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 4 kopper kokte pintobønner (Frijoles De La Olla, oppskrift følger) avrent
  • 3 kopper kyllingkraft
  • 1 spiseskje olivenolje
  • 3/4 kopp hakket løk
  • 1 plommetomat, grovhakket
  • 1 middels serranoskille, frøet og hakket
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 1/2 teskje tørket oregano
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 8 mais tortillas
  • 2 kopper revet Manchego-, sveitsisk- eller Monterrey Jack-ost
  • Mexicansk crema eller vanlig rømme til å drysse over
  • 2 tynne skiver rødløk, delt i ringer

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  3. 3Ha de avdryppede bønnene og kyllingkraften i en stor bolle.
  4. 4I en stekepanne, varm opp olivenoljen over middels høy varme. Tilsett løk, tomat, chili og hvitløk. Stek til løken er myk, ca. 5 minutter. Gni oregano mellom håndflatene og strø det over bønnene. Tilsett salt og pepper etter smak. Ha bønnene og kraften i pannen og la det småkoke i 10 minutter. La bønnene avkjøle i omtrent 5 minutter før du heller dem i en blender. Hell forsiktig blandingen i blenderen og kjør til den er glatt. Ha den moste blandingen tilbake i pannen og varm forsiktig opp på middels lav varme, mens du rører jevnlig.
  5. 5Bruk tang til å dyppe tortillalefser én etter én i den refried-bønnesausen til de er noe myke og dekket på begge sider med sausen. Sett dem til side på en tallerken. Fyll hver tortilla med 1/4 kopp revet ost. Brett dem i to og legg dem i en 23 x 33 cm ildfast form, overlappende. Topp med ytterligere 1 til 1 ½ kopper av bønnene, nok til å dekke bønnene, men la kantene av de brettede tortillalefsene vises. Stek til osten er smeltet, ca. 10–15 minutter.
  6. 6For å servere, drypp over meksikansk rømme langs midten av retten i en 5 cm bred stripe. Topp med 8 overlappende rødløk-kuler.