Hello Fresh Mobile Banner
Trøffelburger

Trøffelburger

oppskrift på truffle burger, en luksuriøs og smakfull hovedrett med trøffel for en unik matopplevelse.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 1/2 kopper tawny portvin
  • 2 spiseskjeer hvit trøffelolje, pluss mer etter smak
  • 1/8 teskje trøffelsalt
  • En klype sukker
  • 1/2 kopp høykvalitets majones
  • 1 spiseskje hvit trøffelolje, pluss mer etter smak
  • 1 liten hvitløksfedd, finhakket
  • 2 spiseskjeer fersk sitronsaft
  • Vegetabilsk olje, til pensling
  • 680 gram grovhakket storfekjøtt (spør gjerne slakteren om en blanding av ytrefilet og brisket, hvis mulig)
  • 4 skiver Il Boschetto al Tartufo eller annen trøffelkremost
  • 4 brioche- eller portugisiske boller, delt
  • Usaltet smør, smeltet, til pensling

Fremgangsmåte

  1. 1Lag glasuren: Kok portvinen opp til kok i en liten kjele over middels høy varme. Kok til den er litt redusert og sirupsaktig, ca. 10 minutter. Fjern fra varmen og visp inn trøffelolje, trøffelsalt og sukker; tilsett mer trøffelolje etter smak. La avkjøle litt.
  2. 2Lag aiolien: Visp majones, trøffelolje, hvitløk og sitronjuice i en liten bolle; tilsett mer trøffelolje etter smak. Sett til side.
  3. 3Kok burgerne: Forvarm en støpejernspanne eller annen tungbunnet panne over høy varme. Pensle lett med vegetabilsk olje. Form storfekjøttet til fire 3/4 tommer tykke burgere, ca. 10 cm i diameter. Stek til undersiden er brent, ca. 4–5 minutter. Snu og stek i ca. 4 minutter til for medium. Legg en skive ost på hver burger og la den smelte, ca. 1 minutt; fjern til en tallerken. Pensle de skårne sidene av brødene med smør og rist dem i pannen, 30 sekunder til 1 minutt.
  4. 4Smør aiolien på bunnen av brødene; legg på burgerne. Rør glasuren og drypp over burgerne; dekk med toppene.
  5. 5Fotograf: Steve Giralt