Trøffelburger
oppskrift på truffle burger, en luksuriøs og smakfull hovedrett med trøffel for en unik matopplevelse.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 1/2 kopper tawny portvin
- 2 spiseskjeer hvit trøffelolje, pluss mer etter smak
- 1/8 teskje trøffelsalt
- En klype sukker
- 1/2 kopp høykvalitets majones
- 1 spiseskje hvit trøffelolje, pluss mer etter smak
- 1 liten hvitløksfedd, finhakket
- 2 spiseskjeer fersk sitronsaft
- Vegetabilsk olje, til pensling
- 680 gram grovhakket storfekjøtt (spør gjerne slakteren om en blanding av ytrefilet og brisket, hvis mulig)
- 4 skiver Il Boschetto al Tartufo eller annen trøffelkremost
- 4 brioche- eller portugisiske boller, delt
- Usaltet smør, smeltet, til pensling
Fremgangsmåte
- 1Lag glasuren: Kok portvinen opp til kok i en liten kjele over middels høy varme. Kok til den er litt redusert og sirupsaktig, ca. 10 minutter. Fjern fra varmen og visp inn trøffelolje, trøffelsalt og sukker; tilsett mer trøffelolje etter smak. La avkjøle litt.
- 2Lag aiolien: Visp majones, trøffelolje, hvitløk og sitronjuice i en liten bolle; tilsett mer trøffelolje etter smak. Sett til side.
- 3Kok burgerne: Forvarm en støpejernspanne eller annen tungbunnet panne over høy varme. Pensle lett med vegetabilsk olje. Form storfekjøttet til fire 3/4 tommer tykke burgere, ca. 10 cm i diameter. Stek til undersiden er brent, ca. 4–5 minutter. Snu og stek i ca. 4 minutter til for medium. Legg en skive ost på hver burger og la den smelte, ca. 1 minutt; fjern til en tallerken. Pensle de skårne sidene av brødene med smør og rist dem i pannen, 30 sekunder til 1 minutt.
- 4Smør aiolien på bunnen av brødene; legg på burgerne. Rør glasuren og drypp over burgerne; dekk med toppene.
- 5Fotograf: Steve Giralt