Nantucket tranebærpai, lett og slankende matlaging
oppskrift på nantucket cranberry pie, en deilig og enkel dessert perfekt for høstsesongen. lær hvordan du lager denne smakfulle pai med tranebær.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 65 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 2 spiseskjeer usaltet smør
- 2 kopper ferske eller frosne tranebær
- 1/3 kopp sukker
- 1/3 kopp hakkede valnøtter, valgfritt
- 3/4 kopp mel
- 3/4 kopp sukker
- 1 teskje bakepulver
- 1 teskje salt
- 3/4 kopp melk
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 2Plasser smøret i en 23-centimeter rund, ikke-reaktiv ildfast form. Sett formen i ovnen bare så lenge at smøret nesten er smeltet, eller smelt det i mikrobølgeovnen. Ta formen ut av ovnen, surr den forsiktig slik at smøret fordeles jevnt, og sett den på et varmt sted.
- 3Vend tranebær med sukker og valnøtter, og sett til side.
- 4I en blandebolle, rør sammen mel, sukker, bakepulver og salt. Tilsett melk og rør til det akkurat er blandet. Hell røren i formen; den vil være tynn som pannekakerøre, og det er slik det skal være. Fordel tranebærblandingen jevnt over røren.
- 5Stek i 40 til 50 minutter, eller til tranebærene bobler og er myke, og overflaten er lett gyllen. Server varm.