Dobbelbakte søtpoteter

Dobbelbakte søtpoteter

Lær hvordan du lager deilige twice-baked søtpoteter med denne enkle oppskriften. Perfekt som forrett eller tilbehør for en smakfull måltid.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 4 store søtpoteter, vasket
  • 1 ½ kopp kremfløte
  • 1 ss chipotle-pepper i adobo, pureert
  • 1 stang usaltet smør, myknet
  • ¼ kopp crème fraîche
  • ½ kopp lønnesirup, pluss 2 ss
  • Salt og nykvernet pepper
  • Non-stick kokespray

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
  3. 3Legg potetene på et stekebrett og stek i ovnen til de er myke, ca. 45 til 50 minutter. Ta potetene ut av ovnen og la dem hvile i 5 minutter. Del potetene i to på langs, og skrap forsiktig ut innmaten, vær forsiktig så du ikke skader skallet. Mos innmaten i en ricer over en bolle.
  4. 4Kok opp fløte og chipotle-puré i en liten kjele på lav varme. Rør inn den varme fløten, smør, crème fraîche og ½ kopp av lønnesirupen i søtpotetblandingen til den er godt blandet. Krydre med salt og pepper etter smak. Spray en ildfast form med matlagingsspray. Fyll hver av skinnene med fløteblandingen, sett dem tilbake på stekebrettet og stek til de er gyldne. Ta potetene ut og legg dem på et serveringsfat, og drypp resten av lønnesirupen over toppen av hver.