Lammekoteletter med rosmarin- og plommesaus, servert med ovnsbakte asparges og sitronvinaigrette, toppet med hakket egg

Lammekoteletter med rosmarin- og plommesaus, servert med ovnsbakte asparges og sitronvinaigrette, toppet med hakket egg

Oppdag en smakfull oppskrift på lam chops servert med rosmarin plommesaus og ovnsbakte asparges med sitronvinaigrette. Perfekt for en elegant middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • Koking spray
  • 1 bunt asparges
  • 4 små røde poteter, delt i kvarter
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 4 (4-ounce) benfrie lammeloinbiffer, trimmet for fett
  • 1 spiseskje olivenolje
  • 2 purre, skylt og hakket
  • 1 kopp plommesaus
  • 2 spiseskjeer plommesyltetøy
  • 1 spiseskje hakkede friske rosmariblader
  • 2 spiseskjeer fersk sitronsaft
  • 1 teskje sitronzest
  • 1 teskje Dijon-sennep
  • 1 hardkokt egg, skrelt og hakket

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
  2. 2Smør et stort bakepapirkledd stekebrett med matlagingsspray.
  3. 3Legg asparges og poteter på stekebrettet og spray med matlagingsspray. Krydre med salt og svart pepper. Stek i 20 til 25 minutter, til de er møre og gylne.
  4. 4I mellomtiden krydr lammekotelettene godt med salt og svart pepper. Varm opp olje i en stor stekepanne over middels varme. Legg i kotelettene og stek i 2 til 3 minutter på hver side, til de er gylne. Ta lammekotelettene ut av pannen og sett til side. Ha purre i samme panne og stek i 3 minutter, til de er myke. Legg lammekotelettene tilbake i pannen.
  5. 5I en liten bolle, visp sammen plommesaus, plommemarmelade og rosmarin. Hell blandingen over lammekotelettene. La det småkoke i 5 minutter, til lammekjøttet er mørt og stekegraden er medium-rare til medium.
  6. 6I en liten bolle, visp sammen sitronsaft, sitronskall, olje og sennep. Krydre med salt og svart pepper etter smak. Legg asparges på et serveringsfat. Drypp sitronvinaigretten over. Topp med hakket egg. Server lammekotelettene med asparges og poteter ved siden av, og hell ekstra saus (med purre) over.