Ristede rosenkål
oppskrift på ovnsbakte rosenkål, perfekt som forrett eller siderett. sunn, smakfull og enkel å lage!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 pund rosenkål
- 1 spiseskje hakkede ferske timianblader eller 1 teskje tørket
- 1 spiseskje hakkede ferske oregano-blader eller 1 teskje tørket
- 1/4 kopp pinjekjerner
- 1 teskje hvitløkspulver
- 1/2 teskje kosher-salt
- 1/4 teskje nykvernet svart pepper
- 1/4 kopp ekstra virgin olivenolje
- 1/2 kopp balsamicoeddik
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 220 grader Celsius.
- 2Skjær av bunnen på rosenkålen og fjern eventuelle skadede ytterblad. Legg dem i en bolle med kaldt vann i noen minutter, og la dem renne godt av.
- 3Del dem i to og legg dem i en ildfast form.
- 4Tilsett timian, oregano, pinjekjerner, hvitløkspulver, salt og pepper.
- 5Hell over olivenolje og eddik, og vend godt slik at alt blir dekket.
- 6Sett formen i ovnen og stek i 20 minutter.
- 7Rør godt rundt, og stek videre i 25 minutter, eller til rosenkålen er pent brunet og karamellisert.
- 8Server umiddelbart.