Ristede rosenkål

Ristede rosenkål

oppskrift på ovnsbakte rosenkål, perfekt som forrett eller siderett. sunn, smakfull og enkel å lage!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 2 pund rosenkål
  • 1 spiseskje hakkede ferske timianblader eller 1 teskje tørket
  • 1 spiseskje hakkede ferske oregano-blader eller 1 teskje tørket
  • 1/4 kopp pinjekjerner
  • 1 teskje hvitløkspulver
  • 1/2 teskje kosher-salt
  • 1/4 teskje nykvernet svart pepper
  • 1/4 kopp ekstra virgin olivenolje
  • 1/2 kopp balsamicoeddik

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 220 grader Celsius.
  2. 2Skjær av bunnen på rosenkålen og fjern eventuelle skadede ytterblad. Legg dem i en bolle med kaldt vann i noen minutter, og la dem renne godt av.
  3. 3Del dem i to og legg dem i en ildfast form.
  4. 4Tilsett timian, oregano, pinjekjerner, hvitløkspulver, salt og pepper.
  5. 5Hell over olivenolje og eddik, og vend godt slik at alt blir dekket.
  6. 6Sett formen i ovnen og stek i 20 minutter.
  7. 7Rør godt rundt, og stek videre i 25 minutter, eller til rosenkålen er pent brunet og karamellisert.
  8. 8Server umiddelbart.