Indrefilet av storfe
Lær hvordan du lager perfekt roast tenderloin of beef. En enkel oppskrift for en saftig og mør biff som imponerer. Ideell for helgekos eller spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 2 til 2 1/2 pund trimmet storfeytrefilét, bundet og romtemperert
- 2 teskjeer knust svart pepper, eller etter smak
- 1 1/2 teskjeer kosher-salt, eller etter smak
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 525 grader Fahrenheit.
- 2I en stor stekepanne, varm opp oljen på høy varme til den begynner å ryke. Tørk kjøttet godt med tørkepapir. Gni det inn med pepper og salt. Brun yttersiden av fileten på alle sider til den er mørk brun.
- 3Overfør kjøttet til en rist i en stekeplate. Stek kjøttet i 10 til 20 minutter, eller til en kjøtttermometer som er satt inn i den tykkeste delen av kjøttet, viser 130 til 140 grader Fahrenheit for medium-rare.
- 4Overfør kjøttet til et skjærebrett og la det hvile, løst dekket med aluminiumsfolie, i 10 minutter.
- 5Skjær i tynne skiver og server.