Pannestekt laks med couscous og chilivinaigrette

Pannestekt laks med couscous og chilivinaigrette

Lær hvordan du lager fersk panert laks med lettsaltet couscous og en krydret chilivinaigrette. En enkel og smakfull oppskrift for en rask middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 4 1/2 tommers tykke laksefileter med skinn, 140–170 gram hver
  • Salt og nykvernet svart pepper etter smak
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 2 store sjalottløk, skrelt og finhakket (ca. 1/4 kopp)
  • 3 spiseskjeer små nonpareil-kapere, grovhakket
  • 1/4 kopp uten stein og hakkede Nicoise- eller Kalamata-oliven
  • Saften av 1 lime (ca. 2 spiseskjeer)
  • 1/4 kopp tørr hvitvin
  • 1 oppskrift Røstet tomat-kuskus (oppskrift følger)
  • 4 teskjeer chili-vinaigrette (oppskrift følger)
  • 4 store tomater, delt i to og frøet
  • 3 spiseskjeer olivenolje
  • 1 kopp "rask" kuskus, dampet etter pakkens anvisninger
  • 2 spiseskjeer hakket eller julienne-skåret basilikum
  • Salt og nykvernet svart pepper etter smak
  • 2 spiseskjeer sherryeddik
  • 1 spiseskje honning
  • 1 liten jalapeño, frøet og finhakket
  • 1/4 teskje malt spisskummen
  • 1/4 kopp finhakkede vårløk
  • Salt og pepper
  • 4 spiseskjeer olivenolje
  • 1/4 kopp hvitvinseddik
  • 1 spiseskje sennep
  • 1/2 kopp olivenolje
  • 1 spiseskje ancho-chili-paste
  • 1 teskje malt spisskummen

Fremgangsmåte

  1. 1Krydre laksefiletene med salt og pepper. Varm opp olivenoljen i en sautépanne eller stekepanne over middels varme i ett minutt. Legg laksefiletene i pannen, og kok i 3 til 4 minutter, til kjøttet er pent brunt og sprøtt. Vend laksefiletene, og kok ytterligere 3 til 4 minutter. Tilsett sjalottløk i pannen og kok sammen med laksen i ett minutt. Tilsett kapers, oliven, limesaft og hvitvin. Dekk til pannen, senk varmen, og kok i 3 minutter. Ta av varmen og server umiddelbart på en seng av couscous med ovnsbakte tomater. Drypp en teskje chili vinaigrette over hver laksefilet rett før servering.
  2. 2Forvarm ovnen til 200 grader. Del tomatene i to og legg dem med snittflaten ned på en stekerist som er satt i en langpanne, og sett den i ovnen på 200 grader i 15 minutter. Etter 15 minutter kan skinnet lett plukkes av tomatene med fingrene, en tang eller en gaffel.
  3. 3Drypp de skrelte tomathalvdelene med olivenolje og sett dem tilbake i ovnen på 200 grader i ytterligere 1 ½ time, til tomatene er godt stekt til en mørkerød farge. Overflødig fuktighet vil ha fordampet, og de gjenværende tomatene vil ha en deilig, konsentrert smak og aroma.
  4. 4Lag vinaigretten ved å blande eddik, honning, jalapeño, spisskummen, vårløk, salt og pepper i en bolle. Visp godt sammen før du sakte heller i oljen, og visper kontinuerlig til alt er godt blandet. Kok opp couscousen etter anvisning på pakken. Skjær de ovnsbakte tomatene i kvarter og bland med den dampede couscousen. Tilsett basilikum og juster krydderet. Drypp over vinaigretten og vend forsiktig sammen.
  5. 54 porsjoner
  6. 6Visp sammen eddik, sennep og olje. Tilsett chili paste og spisskummen. Server ved siden av stekt laks.