Allies Eggplant Parmesan

Allies Eggplant Parmesan

oppskrift på ally's eggplant parmesan, en italiensk vegetarrett med soltørkede tomater og mozzarella. perfekt for middag eller helgekos.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 auberginer
  • Økologisk fullkornsmel
  • 5 brune, omega-3-rike egg eller eggehviter fra frittgående høner
  • Italiensk-inspirerte brødsmuler eller fullkornsmel
  • Olivenolje
  • 3 kopper hjemmelaget plommesaus av tomater
  • 1 ½ kopper mozzarellaost med 2 % fett

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Forbered et bakepapirkledd stekebrett (for å unngå at det setter seg fast og for enklere rengjøring).
  3. 3Skrell auberginen, skjær den i tynne skiver (rundt eller ovale) og sett til side.
  4. 4Forbered tre store blandeboller. Fyll den første med mel. Visp eggene i den andre. Fyll den tredje med brødsmuler.
  5. 5Dekk aubergineskivene lett med mel på begge sider, dypp dem deretter i eggene, og til slutt i brødsmulene. Legg aubergineskivene på det forberedte bakepapirkledde stekebrettet.
  6. 6Drypp litt olivenolje over auberginen. Hvis du har en pensel, kan du pensle lett. Det trenger ikke mye olivenolje for å oppnå sprøhet. Stek auberginen til den er sprø, ca. 15 minutter.
  7. 7I en ildfast form i lasagnestil, legg et tynt lag med tomatsaus i bunnen. Når du legger lagene, plasser aubergineskivene side om side for å dekke bunnen av formen. Det er best å bruke 15 gram mozzarella og litt saus på hver aubergineskive for å holde den fuktig. Gjenta dette to til tre ganger. Dekk formen med aluminiumsfolie og sett den i ovnen i 25 minutter. Tilsett mer mozzarella på toppen av auberginen de siste 5 minuttene av stekingen; dette er en fin måte å unngå at osten brenner seg.