
Rødt ris
Lær hvordan du lager rød ris med en enkel oppskrift. Perfekt til sunn middag eller som tilbehør. Enkelt, raskt og smakfullt.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 spiseskjeer smør
- 1/2 pund hakket skinke
- 2 stenger selleri, finhakket
- 1 kopp frosne hakkede løk
- 1 kopp frosne hakkede grønne paprika
- 1 (410 g) boks hakkede tomater med grønne paprika, selleri og løk (anbefalt: Hunt's)
- 1 (400 g) glass pastasaus
- 1 1/2 kopper lavsaltet kyllingkraft
- 1 teskje salt
- 4 dråper hot sauce, eller mer etter behov
- 1 1/2 kopper langkornet ris, kokt (anbefalt: Uncle Ben's)
Fremgangsmåte
- 1I en middels stor sausekjele smelter du smør over middels høy varme. Tilsett skinke, selleri, løk og grønne paprika. Stek til sellerien er myk, ca. 5 minutter.
- 2Tilsett de resterende ingrediensene og rør godt slik at risen fordeler seg jevnt. Kok opp. Dekk til og la det småkoke i 30 minutter, eller til alt væsken er absorbert.