Rødt ris

Rødt ris

Lær hvordan du lager rød ris med en enkel oppskrift. Perfekt til sunn middag eller som tilbehør. Enkelt, raskt og smakfullt.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 spiseskjeer smør
  • 1/2 pund hakket skinke
  • 2 stenger selleri, finhakket
  • 1 kopp frosne hakkede løk
  • 1 kopp frosne hakkede grønne paprika
  • 1 (410 g) boks hakkede tomater med grønne paprika, selleri og løk (anbefalt: Hunt's)
  • 1 (400 g) glass pastasaus
  • 1 1/2 kopper lavsaltet kyllingkraft
  • 1 teskje salt
  • 4 dråper hot sauce, eller mer etter behov
  • 1 1/2 kopper langkornet ris, kokt (anbefalt: Uncle Ben's)

Fremgangsmåte

  1. 1I en middels stor sausekjele smelter du smør over middels høy varme. Tilsett skinke, selleri, løk og grønne paprika. Stek til sellerien er myk, ca. 5 minutter.
  2. 2Tilsett de resterende ingrediensene og rør godt slik at risen fordeler seg jevnt. Kok opp. Dekk til og la det småkoke i 30 minutter, eller til alt væsken er absorbert.