
Enkel moussaka
Lær hvordan du lager en enkel og smakfull moussaka med denne oppskriften. Perfekt for en lett middag eller helgekos.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 middels aubergine, skrelt og skåret i 1/2" skiver
- 3/4 kopp knuste tomater
- 450 gram poteter, tynne skiver
- Olivenolje
- 1 kopp revet Parmesan
- 1 stor løk, finhakket
- 2 kopper naturell yoghurt
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 3 egg, lett pisket
- 450 gram kjøttdeig av storfe
- 3/4 kopp lettrømme
- 1/2 teskje muskatnøtt
- Smør
- 1/2 teskje kanel
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 375 grader. Pensle aubergineskivene med olivenolje og krydre med salt og pepper. Varm opp 2 spiseskjeer olivenolje i en stor non-stick panne og brun auberginen over middels høy varme. Ta den opp og la den renne av på et kjøkkenpapir. Varm opp ytterligere 2 spiseskjeer olivenolje i samme store panne og stek løk og hvitløk i 3 minutter. Tilsett kjøttdeigen og brun den godt. Ha i krydderne og tomatene. La det småkoke og kok i 10 minutter. I en annen non-stick panne, varm opp 3 spiseskjeer olivenolje og brun potetskivene på begge sider. La dem renne av på et kjøkkenpapir og krydre med salt og pepper. I en smurt ildfast form, legg lagvis poteter, kjøtt, aubergine og topp med parmesan. I en middels stor bolle, bland yoghurt, egg og fløte. Krydre med salt og pepper og hell over gratengen. La gratengen stå i 10 minutter, før den stekes i 30–40 minutter, eller til den er gyllenbrun og boblende. La gratengen hvile i 15 minutter før servering.