
Grillet makrell med ristet hvitløkssmør
Lær hvordan du lager perfekt grillet makrell med smakfull ristet hvitløkssmør. En enkel og sunn oppskrift for sommeren eller helgen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 mellomstore makreller, filletet, med skinn
- 5 hvitløksfedd, knust
- 113 gram smør
- Salt
- Pepper
- 1 eller 2 lime
Fremgangsmåte
- 1Forvarm en utendørsgrill til middels varme og pensle ristene med en børste eller et håndkle.
- 2Smelt smøret i en liten kjele og tilsett knust hvitløk.
- 3Lag tre dype snitt på hver side av fisken. Krydre filetene rikelig med salt og pepper. Legg fisken med skinnsiden ned og kok i 2 til 3 minutter. Snu fisken og kok i ytterligere 2 til 3 minutter. Ta den av grillen og pensle med noe av hvitløkssmøret (ca. 2 spiseskjeer).
- 4Press saften av en halv lime over hver filet og server umiddelbart.