Grillet makrell med ristet hvitløkssmør

Grillet makrell med ristet hvitløkssmør

Lær hvordan du lager perfekt grillet makrell med smakfull ristet hvitløkssmør. En enkel og sunn oppskrift for sommeren eller helgen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 mellomstore makreller, filletet, med skinn
  • 5 hvitløksfedd, knust
  • 113 gram smør
  • Salt
  • Pepper
  • 1 eller 2 lime

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm en utendørsgrill til middels varme og pensle ristene med en børste eller et håndkle.
  2. 2Smelt smøret i en liten kjele og tilsett knust hvitløk.
  3. 3Lag tre dype snitt på hver side av fisken. Krydre filetene rikelig med salt og pepper. Legg fisken med skinnsiden ned og kok i 2 til 3 minutter. Snu fisken og kok i ytterligere 2 til 3 minutter. Ta den av grillen og pensle med noe av hvitløkssmøret (ca. 2 spiseskjeer).
  4. 4Press saften av en halv lime over hver filet og server umiddelbart.