Ovnsbakte grønnsaker

Ovnsbakte grønnsaker

Lær hvordan du lager deilige ovnsbakte grønnsaker med enkle steg. Perfekt som tilbehør til middagen eller som en sunn snack.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 mellomstore pastinakker, skrelt og delt i fire
  • 3 store pastinakker, skrelt og delt i fire
  • 2 mellomstore gulrøtter, skrelt og delt i fire
  • 8 små røde poteter, delt i to hvis store
  • 2 små hvite neper, delt i fire
  • 3 spiseskjeer olivenolje
  • 4 hvite perle­løk, skrelt
  • 4 fedd hvitløk, trimmet men ikke skrelt
  • 1 stor portobellosopp, stilk fjernet og delt i 8 båter
  • 8 rosenkål, trimmet og delt i to
  • 8 shiitakesopp, stilk fjernet
  • 2 spiseskjeer usaltet smør, i terninger
  • 1/4 kopp tørr hvitvin
  • 1 spiseskje tørkede timianblader
  • 1 spiseskje hakket flatbladet persille, blader
  • Salt og nykvernet pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 190 grader. I en stor bolle, vend pastinakk, gulrøtter, poteter og neper i 1 spiseskje olivenolje, pluss litt salt og pepper, til de er jevnt dekket. Legg grønnsakene med skjæreflaten ned på et stort bakepapirkledd stekebrett og stek på nederste rille i ovnen i 20 minutter, eller til grønnsakene begynner å bli brune. Vend grønnsakene 2 eller 3 ganger underveis for å forhindre at de brenner seg. I samme bolle, vend perle løk, hvitløk og portobellosopp med 1 spiseskje olivenolje, pluss litt salt og pepper, til de er jevnt dekket. Tilsett denne blandingen på stekebrettet med grønnsakene og rør forsiktig for å blande. Fortsett å steke i ytterligere 7 til 10 minutter. I mellomtiden, kok opp en liten kjele med saltet vann og blanchér rosenkålene i 1 til 2 minutter. Sil av vannet og skyll grundig under kaldt rennende vann. Sett til side. I en liten bolle, bland shiitakesopp og rosenkål, og vend dem med 1 spiseskje olivenolje, pluss litt salt og pepper, til de er jevnt dekket. Tilsett dem på stekebrettet med grønnsakene og rør forsiktig for å blande. Fordel smør over grønnsakene og dryss over 1/4 kopp vin. Stek i ytterligere 7 til 10 minutter. Ta ut grønnsakene fra ovnen og vend dem forsiktig med timian og persille før servering.