
S'mores
Lær hvordan du lager klassiske s'mores med graham kjeks, marshmallows og sjokolade. Perfekt for sommerbål og hyggelige kvelder.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1 ss salt
- 2 kopper hvetemel
- 2 kopper sammalt hvete
- 1 ss malt kanel
- 1 ss sukker
- 4 staver (450 g) usaltet smør
- 1/2 kopp kaldt vann
- 3/4 kopp honning
- 340 g semisøt sjokolade
- 340 g pralinesmør, hasselnøttsmør eller peanøttsmør
- 4 ss usaltet smør
- 1/4 kopp kremfløte
- 1 ts vanilje
- Marshmallows
Fremgangsmåte
- 1Spesialutstyr: Grillblokker og Sterno-gel
- 2Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
- 3For å lage grahamkjeksdeigen: I en stor bolle, bland alle de tørre ingrediensene. Kutt smøret inn i melet med en kakespade eller to gafler. Tilsett deretter vann og honning, og bland godt. Pakk deigen inn i plastfolie og sett i kjøleskapet i omtrent 1 time. Fjern plasten og kjevle ut deigen på et melet underlag. Kutt ut i ønsket størrelse og legg på et bakepapirkledd stekebrett på 30 x 30 cm. I en liten bolle, bland kanel og sukker, og strø over deigen. Stek til den er gyllenbrun, ca. 15 minutter.
- 4For å lage sjokoladesmørkremen: I et dobbelkoker, smelt sjokolade, pralinesmør og smør. Rør inn kremfløte og vanilje. Sett til side i en serveringsskål.
- 5I en liten støpejernsgryte med grillblokker og Sterno-gel, tenne på gryten. Rist marshmallows over flammen. Smør én side av grahamkjeksene med sjokoladesmørkrem og legg en ristet marshmallow mellom to grahamkjeks.