Krepse- og vårrull

Krepse- og vårrull

Lær hvordan du lager deilige crawfish spring rolls, en perfekt forrett for sommermåltidet. Enkel oppskrift med ferske ingredienser.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 kopp majones
  • 1 spiseskje finhakket hvitløk
  • 1 spiseskje Creole-sennep
  • 1 spiseskje finhakket grønn løk
  • 1 teskje sjømatkrydder, for eksempel Old Bay
  • Saften av 1 sitron
  • 2 liter vegetabilsk olje
  • 1 kopp revet råkål (napa- eller hvitkål)
  • 1/2 kopp tynnsnittet collard greens
  • 1/4 kopp småternet agurk
  • 1/4 kopp småternet rødløk
  • 1/4 kopp daikonspirer eller mungbønner
  • 1 teskje salt og hvit pepper i like deler
  • 450 gram kokte rekestailer
  • 115 gram kokt svinebryst eller bacon, revet
  • 6 vår- eller eggrullark
  • 1/4 kopp ferdiglaget jevning (like deler vann og maisstivelse), godt blandet

Fremgangsmåte

  1. 1For aiolien: I en bolle, visp sammen majones, hvitløk, sennep, grønn løk, sjømatkrydder og sitronjuice. Bland godt til det er jevnt fordelt. Sett i kjøleskapet til servering.
  2. 2For vårrullene: Hell oljen i en 4-liters tykkbunnet kjele og varm opp til 180°C. Skru ned varmen og hold temperaturen stabil til koking.
  3. 3I en bolle, bland kål, collard greens, agurk, løk og spirer. Krydre med salt og pepper, og bland deretter med kreps og svinekjøtt. Bland godt igjen.
  4. 4Etter at fyllet er blandet, legg ut vårrullarkene på en tørr benk med hjørnene pekende mot klokka på 12, 3, 6 og 9, slik at de danner en diamant. Når arkene er lagt ut, pensle lett kantene med den forberedte eggeblandingen, og legg deretter en sjettedel av fyllet i midten av hvert ark.
  5. 5Deretter tar du den nederste spissen og før den over fyllet, og trykk spissen ned for å forsegle 6-uretspunket. Gjenta med 3 og 9, og forsegl disse også. Når de tre punktene er forseglet, rull tett fra bunnen til toppen, og gjenta prosessen med de resterende vårrullene. Deretter plasseres rullene i kjøleskapet i 30 minutter for å hjelpe til med å forsegle.
  6. 6Etter kjøling, legg rullene forsiktig i friteren og kok til de er gyldne og sprø, ca. 4–5 minutter. Ta dem ut av oljen og la dem renne av på tørkepapir. Skjær i to og server med aiolien.