
Krepse- og vårrull
Lær hvordan du lager deilige crawfish spring rolls, en perfekt forrett for sommermåltidet. Enkel oppskrift med ferske ingredienser.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 kopp majones
- 1 spiseskje finhakket hvitløk
- 1 spiseskje Creole-sennep
- 1 spiseskje finhakket grønn løk
- 1 teskje sjømatkrydder, for eksempel Old Bay
- Saften av 1 sitron
- 2 liter vegetabilsk olje
- 1 kopp revet råkål (napa- eller hvitkål)
- 1/2 kopp tynnsnittet collard greens
- 1/4 kopp småternet agurk
- 1/4 kopp småternet rødløk
- 1/4 kopp daikonspirer eller mungbønner
- 1 teskje salt og hvit pepper i like deler
- 450 gram kokte rekestailer
- 115 gram kokt svinebryst eller bacon, revet
- 6 vår- eller eggrullark
- 1/4 kopp ferdiglaget jevning (like deler vann og maisstivelse), godt blandet
Fremgangsmåte
- 1For aiolien: I en bolle, visp sammen majones, hvitløk, sennep, grønn løk, sjømatkrydder og sitronjuice. Bland godt til det er jevnt fordelt. Sett i kjøleskapet til servering.
- 2For vårrullene: Hell oljen i en 4-liters tykkbunnet kjele og varm opp til 180°C. Skru ned varmen og hold temperaturen stabil til koking.
- 3I en bolle, bland kål, collard greens, agurk, løk og spirer. Krydre med salt og pepper, og bland deretter med kreps og svinekjøtt. Bland godt igjen.
- 4Etter at fyllet er blandet, legg ut vårrullarkene på en tørr benk med hjørnene pekende mot klokka på 12, 3, 6 og 9, slik at de danner en diamant. Når arkene er lagt ut, pensle lett kantene med den forberedte eggeblandingen, og legg deretter en sjettedel av fyllet i midten av hvert ark.
- 5Deretter tar du den nederste spissen og før den over fyllet, og trykk spissen ned for å forsegle 6-uretspunket. Gjenta med 3 og 9, og forsegl disse også. Når de tre punktene er forseglet, rull tett fra bunnen til toppen, og gjenta prosessen med de resterende vårrullene. Deretter plasseres rullene i kjøleskapet i 30 minutter for å hjelpe til med å forsegle.
- 6Etter kjøling, legg rullene forsiktig i friteren og kok til de er gyldne og sprø, ca. 4–5 minutter. Ta dem ut av oljen og la dem renne av på tørkepapir. Skjær i to og server med aiolien.