
Søt mais-suppe
Lær hvordan du lager en deilig sweet corn chowder med denne enkle oppskriften. Perfekt for sommermåltider eller når du vil ha en kremet, søt suppe.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 2 teskjeer olivenolje
- 1 middels stor løk, finhakket
- 2 kopper kokte maiskjerner (fra 2 store øre)
- 2 middels store Yukon Gold-poteter, i terninger på ca. 1/2 cm tykkelse
- 6 ferske salvieblader, hakket
- En generøs klype chiliflak, pluss mer til pynt
- 1/2 teskje havsalt, pluss mer etter behov
- 3 kopper grønnsaksbuljong eller maiskraft, se oppskrift nedenfor
- 5 kokte maisøyer
- 1 teskje kosher-salt
- 10 hele pepperkorn, svarte eller hvite
- 2 hvitløksfedd, knust
- 1 tørket laurbærblad
- 1 middels stor løk, skrelt og delt i to
Fremgangsmåte
- 1Varm opp oljen i en 4-liters kjele til den skinner. Tilsett løken og sautér til den er lett gyllen, ca. 1 til 2 minutter. Tilsett mais, poteter, salvie og chiliflak; sautér i 1 minutt. Krydre med salt. Rør inn buljongen og kok opp. Skru ned varmen til middels lav og la det småkoke til potetene er møre når du stikker i dem med en gaffel, ca. 5 minutter.
- 2Hell forsiktig halvparten av blandingen i en blender og kjør til den er glatt – husk at suppen er varm, så vær forsiktig. Rør den moste blandingen tilbake i kjelen med resten av suppen. Smak til og tilsett mer salt om ønskelig. Server suppen i boller, pynt med noen chiliflak og server varm.
- 3Bruk en skarp kniv til å skjære av kornene fra maiskolben (se Kok’s Note); sett kornene til senere bruk.
- 4Bruk baksiden av en skje eller en smørkniv til å skrape ned sidene av kolben i en dyp kjele for å frigjøre melk og løsne eventuelle maisbiter. Tilsett 8 kopper vann i kjelen, sammen med salt, pepperkorn, hvitløk, laurbærblad og løk. Kok opp over middels høy varme. Skru ned varmen til middels lav og la kraften koke i 20 minutter. La den avkjøle litt.
- 5Sil kraften gjennom en finmasket sikt for å fjerne grønnsaker og maisbiter (en kjele med osteklede fungerer også bra). Nå er kraften klar til bruk som base for supper, gryteretter og sauser. Hvis den ikke skal brukes med en gang, overfør den til glasskrukker og la den avkjøle helt. Oppbevar tett lukket i kjøleskapet i opptil 1 uke, eller i fryseren i opptil 2 måneder.