Soufflé av Dover-ørret med krabbe, ingefær og sitrongress

Soufflé av Dover-ørret med krabbe, ingefær og sitrongress

Lær å lage en delikat soufflé av doverskjell med krabbe, ingefær og sitrongress. En smakfull forrett som imponerer gjestene dine.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 4 stk. (170 g) filéer av sole
  • Salt og pepper etter smak
  • 2 ss smør, smeltet
  • 2 kopper grønnsaksbuljong
  • 2,5 cm ingefær, grovhakket
  • 5 cm sitrongress, grovhakket
  • 1 ss kremfløte
  • 1 ss usaltet smør
  • Salt og pepper etter smak
  • 1 stk. (170 g) filé av sole
  • 1 eggeplomme
  • 1 helt egg
  • ¼ kopp kremfløte
  • Salt og pepper etter smak
  • 4 eggehviter
  • 60 g krabbekjøtt
  • 8 dråper sitronsaft
  • 12 blodgrapefruktsegmenter
  • 4 kvister kjærvel

Fremgangsmåte

  1. 1Lag fotsiden: Skjær lett i skinnsiden av folefiléen for å forhindre at folen krymper. Krydre folefiléen med salt og pepper, og pensle den med det smeltede smøret. Vend folen på siden, og form den til en sirkel med skinnsiden inn, med filéene. Fest med en tannpirker. Plasser på en lett smurt, non-stick bakeplate. Sett i kjøleskapet til det skal brukes.
  2. 2Lag sausen: Bland grønnsaksbuljong, ingefær og sitrongress. Reduser til halvparten. Tilsett kremfløte og smør. Krydre med salt og pepper. Sil sausen. Hold den varm i en liten kjele.
  3. 3Lag souffléen: Bland folefilé, eggeplomme, hele egg, krem, salt og pepper. Kjør til en jevn puré. Pisk eggehvitene til stive topper. Vend eggehvitene forsiktig inn i puréen. Legg lagvis krabbekjøtt og souffléblanding i folekirkler, start med krabbekjøttet. Bruk totalt en halv unser krabbekjøtt per folefilé. Press sitronsaft over krabben under lagingen. Sett souffléene i en forvarmet ovn på 190°C (375°F) i 7 minutter. Souffléen skal være gyllenbrun.
  4. 4Montering av retten: Bruk en slikkepott til forsiktig å løfte souffléen over på en serveringsplate. Fordel sausen rundt kanten av tallerkenen. Pynt hver tallerken med tre stykker grapefruktsegmenter og kvister av kjerringrokk.