Røstede dypvannskamskjell med bakte fingerling-poteter og hvit trøffel

Røstede dypvannskamskjell med bakte fingerling-poteter og hvit trøffel

oppskrift på perfekt stekte sjøskjell med ovnsbakte fingerling-poteter og hvit trøffel for en luksuriøs forrett eller hovedrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 pund fingerling-poteter, "Ruby Crescent"
  • 1/2 kopp kosher-salt, til baking av poteter
  • 1 liten bunt fersk kjervel, eller flatbladpersille hvis tilgjengelig, 1/2 hakket, 1/2 reservert til garnityr
  • 2 unser hvit trøffelolje
  • 4 spiseskjeer usaltet smør, romtemperert
  • Salt og pepper, etter smak
  • 1 pund sjøscallops (U-12), bør være "Tørre", "Dayboat" eller "Divers"
  • 1 hvit trøffel, ca. 1 unser
  • 1/4 kanolaolje, til sautering av scallops
  • En trøffelskjærer

Fremgangsmåte

  1. 1Vask potetene godt og la dem renne av. Legg kosher-salt i et jevnt lag i en bakeform for å romme alle potetene i én batch uten å overfylle. Stek i en forvarmet ovn på 190°C i 20 til 30 minutter, til de akkurat er møre. Ta ut og la avkjøle. Dette trinnet bør gjøres én time eller så mange som fire timer før servering. Mens potetene steker, gjennomgå kamskjellene og fjern eventuelle gjenværende seige membraner. Når potetene er kalde nok til å håndteres, skjær av toppen med en skarp liten kniv, ca. 1/4 av poteten, og hul ut poteten for å danne en "båt". Sett av innmaten og toppene. Bland det uthulede med den hakkede kjervelen, 1/2 av trøffeloljen og smøret, og smak til med salt og pepper. Fyll potetbåtene igjen og varm dem opp i en forvarmet ovn på 165°C i 6 minutter.
  2. 2Deretter varmer du opp to 25 cm stekepanner til de er ganske varme, mens potetene varmes opp igjen. Krydre kamskjellene og tørk dem forsiktig med papirhåndklær. Fordel rapsolje jevnt i begge pannen, og legg 1/2 av kamskjellene i den ene pannen og den andre halvparten i den andre, pass på å legge den "skårne" siden ned og unngå å overfylle. Stek godt til de er brune, ca. 2–3 minutter på hver side. Ta kamskjellene ut av pannen og la dem renne av på papirhåndklær i et øyeblikk før de anrettes pent på fire varme tallerkener sammen med de varme, doble potetene. Dryss resten av trøffeloljen over kamskjellene og potetene, og riv trøffel over alt som pynt, sammen med kjerveliljer.