
Taco-pai
Lær hvordan du lager en deilig taco pie med denne enkle oppskriften. Perfekt til hverdagsmiddag eller fest. Rask og smakfull rett for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett
Ingredienser
- 1. 3 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 8 mais tortillas, delt i to
- 1 liten løk, hakket
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- En klype cayennepepper
- 340 gram kjøttdeig av svin
- Kosher-salt
- 1 boks på 425 gram knuste tomater
- 2 bokser à 120 gram hakkede grønne chili
- 1 kopp frossen mais
- 1/2 kopp hakket frisk koriander
- 1 kopp revet mozzarellaost (helst med redusert natriuminnhold)
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Varm opp vegetabilsk olje i en stor stekepanne over middels høy varme. Legg i tortillalefsene og kok, snu dem et par ganger, til de er gylne, ca. 3 minutter. Ta dem opp med tang og legg dem på en tallerken med papirhåndkle for å renne av. Legg løken i stekepannen og kok, rør om, til den er myk, ca. 3 minutter. Tilsett hvitløk og cayenne og kok i 30 sekunder. Ha i svinekjøttet og 1/4 teskje salt, og kok, mens du smuldrer opp kjøttet, til det er brunt, ca. 4 minutter. Rør inn tomater, chiles og mais. La det småkoke til det er litt tykkere, ca. 3 minutter. Smak til med salt. Ta av varmen og rør inn koriander. Fordel halvparten av tortillalefsene i bunnen av en 23–25 cm stor paiform. Topp med halvparten av kjøttblandingen, deretter halvparten av osten. Gjenta med resten av tortillalefsene, kjøtt og ost. Dekk løst med aluminiumsfolie og stek til osten smelter, ca. 10 minutter.
- 2Fotograf: Antonis Achilleos