Vill sopprisotto

Vill sopprisotto

Lær å lage en deilig vill-sopp risotto med denne enkle oppskriften. Perfekt for høstsesongen, rik på smak og enkel å lage. Passer for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/2 kopp peanøttolje
  • 1/2 pund (1 middels stor) løk, finhakket
  • 1 stor hvitløksfedd, finhakket
  • 2 kopper arborioris
  • 1 kopp tørr hvitvin
  • 2 kopper soppbuljong, oppvarmet
  • 5 kopper kyllingbuljong, oppvarmet
  • 3 spiseskjeer olivenolje
  • 1/2 pund ville sopp, stilker satt til side til buljongen
  • Salt
  • 1/4 kopp (1 middels stor) tomat, hakket, skrelt og frøet
  • 4 spiseskjeer (2 unser) usaltet smør, kaldt, og delt i små biter
  • 2 unser (1/2 kopp) revet Parmesan
  • Stor klype hakket italiensk persille
  • Nykvernet pepper

Fremgangsmåte

  1. 1I en middels stor, tykkbunnet kjele, varm opp peanøttoljen. På middels høy varme, surre løk og hvitløk bare til de er myke, mens du rører hele tiden, i 3 til 4 minutter. Tilsett risen og fortsett å røre, med en tresleiv, slik at risen dekkes av oljen og løken.
  2. 2Deglaser med den hvite vinen og kok til væsken er absorbert, mens du rører ofte. Hell i nok sopp- og/eller kyllingkraft til å dekke, ca. 3 kopper, og kok, mens du rører ofte, til væsken er absorbert.
  3. 3I mellomtiden, i en middels stor stekepanne, varm opp olivenoljen. Hvis soppene er store, del dem opp i biter på størrelse med en munnfull, og surre over middels høy varme bare til de er myke, i 3 til 4 minutter.
  4. 4Hell 3 kopper kraft i risen, skru opp varmen til høy, og rør inn en stor klype salt og tomatene. Rør til nesten al dente. Rør inn soppene og den resterende koppen med kraft, etter behov. Husk at risottoen skal være kremete, ikke rennende.
  5. 5Ta kjelen av varmen og pisk inn den kalde smøret og 1/2 kopp av Parmesanosten til det er helt oppløst. Rør inn persillen, og smak til med salt og pepper. Server umiddelbart.