Kanelboller

Kanelboller

lær hvordan du lager perfekte kanelsnurrer hjemme med denne enkle oppskriften. myke, søte og aromatiske, perfekte til fika eller helgekos.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk

Ingredienser

  • 2 pakker gjær (5 teskjeer)
  • 3/4 kopp varmt vann
  • 3/4 kopp sukker
  • 1/2 kopp fett, smeltet
  • 1/4 kopp smør, smeltet
  • 3 egg
  • 1 1/4 kopper melk
  • 6 til 7 kopper høygliutenmel
  • 1 teskje salt
  • 6 spiseskjeer smør, smeltet
  • 1/2 kopp sukker
  • 1/4 kopp brunt sukker
  • 3 teskjeer kanel
  • 3/4 kopp melis
  • 1 teskje vanilje
  • Melk, til ønsket konsistens

Fremgangsmåte

  1. 1I en bolle løses gjær opp i vann. I en annen bolle blandes sukker og egg. Tilsett den smeltede fettstoffet, smør og melk. Hell den gjærende vannblandingen i og rør godt sammen. I en stor bolle blandes mel og salt. Tilsett melet litt etter litt i gjærblandingen og rør til det er godt innarbeidet. Elt deigen til den er litt semi-glatt. Overfør deigen til en smurt bolle, dekk til og sett den på et lunt sted for å heve i én time.
  2. 2Kjevle ut deigen til et rektangel (ca. 60 cm x 25 cm) med en tykkelse på 0,5–1,25 cm. Pensle deigen med smør. I en bolle blandes sukker, brunt sukker og kanel. Strø blandingen over det smurte deigen, og sørg for å dekke hele overflaten. Rull deigen opp langs den lange siden, som en rull. Trim endene og skjær rullen i 16 skiver på ca. 3,8 cm. Dypp begge sider av skivene i kanel- og sukkermiks og legg dem på en smurt stekeplate eller i to store, smurte støpejernspanne. Dekk til og la dem heve i 30–40 minutter. I en bolle vispes melis, vanilje og melk sammen, dekk til og sett til side.
  3. 3Stek på 200 °C i 15–20 minutter, eller til de er gylne. Avkjøl i 5 minutter og drypp over glasur, hvis ønskelig.