Tart av Les Demoiselles Tatin

Tart av Les Demoiselles Tatin

lær hvordan du lager den deilige tart of les demoiselles tatin med vår enkle oppskrift. perfekt for dessert eller spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 6
dessert

Ingredienser

  • 1. 4 spiseskjeer smør
  • 1 kopp sukker
  • 12-14 grønne epler
  • Smør
  • Rik paideig
  • 1 egg, pisket med litt vann eller fløte

Fremgangsmåte

  1. 1Bland 4 spiseskjeer smør og 1/2 kopp sukker i en tung paiform og kok opp på middels varme til blandingen er tykk, sirupaktig og lett brunt. Skjær de skrelte eplene i skiver. Legg dem i lag oppå smør- og sukkersirupen. Fordel smør på hver lag og strø litt sukker over. Bygg epleskivene opp i midten slik at de kommer over kanten på formen. Dekk til med en rik paideig som er rullet ut til ca. 3 mm tykkelse. Pensle med egg. Stek i ovn ved 230°C i 10 minutter. Senk temperaturen til 190°C og fortsett å koke til eplene er myke og skorpen er gjennomstekt. La tarten avkjøle litt, og snu den forsiktig opp ned på et serveringsfat. Eplene bør ha karamellisert sammen med sukker- og smørblandingen, og danne en delikat brun topp på tarten. Server varm eller kald med krem.
  2. 2Bland 4 spiseskjeer smør og 1/2 kopp sukker i en tung paiform og kok opp på middels varme til blandingen er tykk, sirupaktig og lett brunt. Skjær de skrelte eplene i skiver. Legg dem i lag oppå smør- og sukkersirupen. Fordel smør på hver lag og strø litt sukker over. Bygg epleskivene opp i midten slik at de kommer over kanten på formen. Dekk til med en rik paideig som er rullet ut til ca. 3 mm tykkelse. Pensle med egg. Stek i ovn ved 230°C i 10 minutter. Senk temperaturen til 190°C og fortsett å koke til eplene er myke og skorpen er gjennomstekt.
  3. 3La tarten avkjøle litt, og snu den forsiktig opp ned på et serveringsfat. Eplene bør ha karamellisert sammen med sukker- og smørblandingen, og danne en delikat brun topp på tarten. Server varm eller kald med krem.