
Tart av Les Demoiselles Tatin
lær hvordan du lager den deilige tart of les demoiselles tatin med vår enkle oppskrift. perfekt for dessert eller spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Ingredienser
- 1. 4 spiseskjeer smør
- 1 kopp sukker
- 12-14 grønne epler
- Smør
- Rik paideig
- 1 egg, pisket med litt vann eller fløte
Fremgangsmåte
- 1Bland 4 spiseskjeer smør og 1/2 kopp sukker i en tung paiform og kok opp på middels varme til blandingen er tykk, sirupaktig og lett brunt. Skjær de skrelte eplene i skiver. Legg dem i lag oppå smør- og sukkersirupen. Fordel smør på hver lag og strø litt sukker over. Bygg epleskivene opp i midten slik at de kommer over kanten på formen. Dekk til med en rik paideig som er rullet ut til ca. 3 mm tykkelse. Pensle med egg. Stek i ovn ved 230°C i 10 minutter. Senk temperaturen til 190°C og fortsett å koke til eplene er myke og skorpen er gjennomstekt. La tarten avkjøle litt, og snu den forsiktig opp ned på et serveringsfat. Eplene bør ha karamellisert sammen med sukker- og smørblandingen, og danne en delikat brun topp på tarten. Server varm eller kald med krem.
- 2Bland 4 spiseskjeer smør og 1/2 kopp sukker i en tung paiform og kok opp på middels varme til blandingen er tykk, sirupaktig og lett brunt. Skjær de skrelte eplene i skiver. Legg dem i lag oppå smør- og sukkersirupen. Fordel smør på hver lag og strø litt sukker over. Bygg epleskivene opp i midten slik at de kommer over kanten på formen. Dekk til med en rik paideig som er rullet ut til ca. 3 mm tykkelse. Pensle med egg. Stek i ovn ved 230°C i 10 minutter. Senk temperaturen til 190°C og fortsett å koke til eplene er myke og skorpen er gjennomstekt.
- 3La tarten avkjøle litt, og snu den forsiktig opp ned på et serveringsfat. Eplene bør ha karamellisert sammen med sukker- og smørblandingen, og danne en delikat brun topp på tarten. Server varm eller kald med krem.