Søt bananbrød

Søt bananbrød

oppskrift på søt plantainbrød, perfekt som dessert eller frokost. enkel å lage, smakfull og næringsrik. prøv den i dag!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1/2 kopp kremost, pisket
  • 2 spiseskjeer superfint sukker
  • 1/2 kopp hasselnøtter, ristet (se notat), og finhakket
  • 1 1/2 spiseskjeer usaltet smør
  • 1 stor, moden plantain
  • 1/4 kopp usaltet smør, myknet
  • 1/2 kopp sukker
  • 1 stort egg
  • 1 1/2 modne bananer
  • 1/2 spiseskje melk
  • 1/2 kopp grovhakkede valnøtter
  • 1 kopp hvetemel
  • 1/2 teskje salt
  • 1/4 teskje natron
  • 1/2 teskje bakepulver

Fremgangsmåte

  1. 1For ostefrøsen: I en liten bolle, visp sammen kremost, sukker og hakkede hasselnøtter til en luftig og jevnt blandet masse. Dekk til og sett i kjøleskapet til servering.
  2. 2For plantainene: Bruk 1/2 spiseskje smør til å smøre en rund, glassform på 23 cm i diameter grundig. Skrell plantainen og skjær den i skiver på 1/4 tomme (ca. 0,6 cm) på skrå. Varm opp smør i en liten stekepanne over middels varme og stek plantainen i 2–3 minutter på hver side, til den er myk og gyllen. Fordel plantainen jevnt i bunnen av formen og sett til side.
  3. 3For røren: Forvarm ovnen til 160°C (325°F).
  4. 4I en stor bolle, pisk smør og sukker til en lys og luftig krem. Tilsett eggene ett om gangen, og pisk godt mellom hver gang. Skrell bananene og mos dem i en middels stor bolle med en gaffel, bland deretter inn melk og valnøtter. I en annen bolle, bland sammen mel, salt, natron og bakepulver. Tilsett bananblandingen i den kremede smør- og sukkerblandingen, og vend forsiktig inn melet, bare til alt melet er blandet inn.
  5. 5For å lage kaken: Ha røren oppi formen på toppen av plantainene og stek på midterste rille i ovnen i 45–50 minutter, eller til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren. Kaken vil bli en fin dyp gyldenbrun farge. La kaken avkjøle i formen på en rist i 10–15 minutter, snu deretter ut kaken og skjær i skiver for servering, enten varm eller romtemperert. Server med hasselnøttostefrøsen.