Raskt stekt grønnkål

Raskt stekt grønnkål

oppskrift på rask og enkel pan-fried grønnkål, perfekt som sunn forrett eller tilbehør. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 stor bunt grønnkål
  • 3 spiseskjeer olivenolje
  • 4 fedd hvitløk, finhakket
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • En klype rød pepperflak
  • Sesamolje, til å dryppe over

Fremgangsmåte

  1. 1Skyll grønnkålen grundig i kaldt vann, og la den ligge i vannet hvis den virker sandete eller grumsete. Riv bladene i biter og kast stilkene.
  2. 2Varm opp olivenoljen i en stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett hvitløk og rør raskt rundt for å unngå at den brenner seg. Ha i grønnkålen og bruk tang til å bevege den rundt i pannen. Strø over rikelig med salt, pepper og rød pepperflak. Fortsett å koke til grønnkålen er lett visnet, men fortsatt litt sprø, ca. 2 minutter. Drypp over litt sesamolje og vend godt.
  3. 3Overfør grønnkålen til en tallerken og server den til alle som har lyst på en stor dose betakaroten og vitamin K!