Hello Fresh Mobile Banner
Italiensk tunfisk salat

Italiensk tunfisk salat

Lær hvordan du lager en frisk og smakfull italiensk tunfisksalat. Perfekt for sommeren eller en lett lunsj. Enkel å lage og full av smak!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 4 soltørkede tomater
  • 1/4 rød løk, finhakket
  • 1 (340 gram) boks med hvit albacoretunfisk i vann, drenert
  • 1 stilk selleri, hakket
  • 1/4 kopp pitted nicoise-oliven
  • 1 ss kapers, skylt
  • 2 ss ekstra jomfru olivenolje
  • 1 ts finrevet sitronskall
  • Saften av 1/2 sitron
  • 2 ss fersk basilikum, hakket
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • Serveringsforslag: fullkornsbrød eller rike grønne salater.

Fremgangsmåte

  1. 1Legg de soltørkede tomatene i en bolle og dekk dem med varmt vann. La dem ligge til de er myke, ca. 20 minutter. Sil av vannet, hakk tomatene og legg dem i en mellomstor bolle. For å mildne den finhakkede løken, bløtlegg den i kaldt vann i 10 minutter. Sil av vannet, tørk den godt med et kjøkkenpapir, og ha den i bollen med tomatene.
  2. 2Tilsett tunfisk, og del den opp i store biter, sammen med selleri, oliven og kapers. Vend det hele forsiktig sammen. Tilsett olivenolje, sitrusskall og saft av sitron, samt basilikum, og vend igjen. Krydre med salt og pepper etter smak. Server kaldt, gjerne med brød eller grønne salatblader, hvis ønskelig.