BBQ-reker med scampi

BBQ-reker med scampi

Lær hvordan du lager smakfull BBQ Shrimp Scampi. En enkel oppskrift som passer for sommerens grilling og sosiale sammenkomster.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 ss rapsolje
  • 1 middels stor løk, finhakket
  • 2 hvitløksfedd, lett knust med siden av en kniv og finhakket
  • 1 kopp ketchup
  • 1 ss mesquite-krydder
  • 1/2 ts cayennepepper
  • 1 ss rapsolje
  • 2 hvitløksfedd, lett knust med siden av en kniv og finhakket
  • 2 stilker selleri, finhakket
  • 1 stor rød paprika, stilk og frø fjernet og delt i medium biter
  • 1 stor grønn paprika, stilk og frø fjernet og delt i små biter
  • 1 ss ferske timianblader, finhakket
  • 450 g reker (16/20-størrelse), renset for skall og tarm, med hale fjernet
  • 1 ss ferske flatbladede persilleblader, finhakket

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp druekjerneolje i en liten sausekjele over middels varme og surr løk til den er gjennomsiktig. Tilsett hvitløk og surr i ytterligere 2 minutter. Rør inn ketchup, mesquite-krydder og cayennepepper. Skru ned varmen til lav, dekk til og la det småkoke i 15 minutter.
  2. 2For scampi med reker:
  3. 3Varm opp druekjerneolje i en stekepanne over middels varme, og tilsett hvitløk, selleri, rød paprika, grønn paprika, timian og persille. Kok i omtrent 5 til 10 minutter, til grønnsakene er møre og smakene har blandet seg. Rør inn rekene og kok til de akkurat er rosa og ugjennomsiktige. Ikke overkok rekene. Ta dem ut og legg dem på et fat. Hell sausen over og dryss med persille.