
Skalld grønnsaksgrateng
oppskrift på en smakfull skåret grønnsaksform gratinert med ost, perfekt som hovedrett eller tilbehør i helgen
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 ss olivenolje
- 4 røde bliss-poteter, skåret i skiver på ca. 1/4 tomme
- 2 gulrøtter, skåret i skiver på ca. 1/4 tomme
- 1 stor gul løk, hakket
- 1/2 smørnut squash, skrelt og skåret i halvmåner på ca. 1/4 tomme
- 3 kvister fersk timian
- 5 ss usaltet smør
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 1/3 kopp hvetemel
- 1 1/2 kopper kyllingkraft
- 1/2 kopp melk
- 1 kopp revet skarp hvit Cheddar-ost
- 1 1/2 kopper panko-krummebrød
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Varm opp olivenoljen i en stor støpejernspanne over middels høy varme. Tilsett potetene, gulrøttene, løken og smørnut squash, og la det koke til det er gyllent, ca. 5 minutter. Tilsett timiankvistene, smør, litt salt og pepper, og la smøret smelte.
- 3Strø melet over grønnsakene, rør godt sammen og la det koke i 3 minutter. Rør sakte inn kyllingkraften og melken, og la det koke til det tykner. Rør inn Cheddar-osten.
- 4Topp grønnsakene med brødsmuler og stek til det er gyllent og boblende, ca. 15–20 minutter. La det hvile i 10 minutter før servering.