
Dobbeltpanert kylling Parmesan
Lær hvordan du lager en saftig og sprø double-dipped chicken parmesan. Perfekt for en smakfull middag! En enkel oppskrift for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 4 store egg
- Salt og nykvernet svart pepper
- Omtrent 3 kopper gode brødsmuler, krydret eller naturell
- 900 gram kyllingbryst uten ben og skinn, delt i to
- 1/4 kopp olivenolje
- 7 kopper tomatsaus, ferdigkjøpt
- 1/2 kopp ferskrevet Parmigiano-Reggiano
- 1/3 kopp finhakket fersk flatbladpersille, valgfritt, til pynt
- Tilbehør: Koked linguine og sautert brokkoli rabe, oppskrifter følger
- 450 gram linguine
- 2 ss olivenolje
- Rød pepperflak, etter smak
- 2 hvitløksfedd, skivet
- Salt og nykvernet svart pepper
- 1/4 kopp finhakket fersk flatbladpersille
- 900 gram brokkoli rabe (omtrent 2 bunt)
- 2 ss usaltet smør
- 2 hvitløksfedd, hakket
- Salt og nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Legg eggene i en bolle og visp dem sammen med salt og pepper. Ha brødsmulene på en stor tallerken. Dypp kyllingen i egget og deretter i brødsmulene. Dypp igjen i egget en gang til, og deretter i brødsmulene igjen.
- 2I en stor, tykkbunnet stekepanne, varm opp olivenoljen over middels varme. Brun den dobbeltdyppede kyllingen i den varme oljen i 3 til 4 minutter på hver side, eller til den er gyllenbrun. Ta kyllingen opp og la den renne av på kjøkkenpapir. Kyllingen kan forberedes fram til dette punktet en dag i forveien. Pakk kyllingen inn i aluminiumsfolie og oppbevar den i kjøleskapet.
- 3La tomatsausen småkoke til den er varm. Forvarm ovnen til 175°C (350°F).
- 4Hell ca. 2 kopper av sausen i bunnen av en stor gratengform eller en stor ovnsikker, glassform. Legg de brunede kyllingbrystene oppå sausen, og dekk med resten av sausen, enten halvparten eller hele mengden. Strø over osten, og stek på midterste rille i 15 minutter, eller til sausen og osten bobler.
- 5Server varm, og dryss over hakket persille, hvis ønskelig.
- 6Linguine med olivenolje:
- 7Kok opp en stor kjele med saltet vann og kok linguinen i 10 minutter, eller til den er al dente, og sil av vannet. I en stor panne, varm opp olivenolje, tilsett hvitløkskivene og sautér. Tilsett rød pepperflak etter smak. Ha i pastaen og vend godt. Krydre med salt og pepper, og server med et dryss persille.
- 8Sautert brokkoli rabe:
- 9Kok opp en stor kjele med vann og kok brokkoli rabe til den akkurat er mør, ca. 4 minutter, og sil av i en sil.
- 10Smelt smør i samme kjele over middels varme, og kok opp hvitløken under omrøring til den er aromatisk, ca. 30 sekunder. Tilsett brokkoli rabe og vend forsiktig i smøret for å dekke, og krydre med salt og pepper.