Kyllingfrikassé med moreller og Vin Jaune

Kyllingfrikassé med moreller og Vin Jaune

Lær hvordan du lager en smakfull kylling fricassee med moreller og vin jaune. En sofistikert rett perfekt for spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 kopper (2 unser) tørkede morellsopper
  • 1 fersk gårdskylling (3 til 4 pund), delt i 8 serveringsstykker, romtemperert
  • Fin sjøsalt
  • Nykvernet hvit pepper
  • 3 spiseskjeer ekstra jomfrolivolje
  • 5 spiseskjeer usaltet smør
  • 2 sjalottløk, skrelt og finhakket
  • 2 fyldige, ferske hvitløksfedd, skrelt og finhakket
  • 2 kopper vin jaune fra Jura, eller sherry, eller en eiket Chardonnay
  • 1 kopp kremfløte

Fremgangsmåte

  1. 1Forbered pigge-myrene: Plasser pigge-myrene i en sil og skyll godt under kaldt rennende vann for å fjerne eventuelt grus. Overfør dem til et varmebestandig målebeger. Hell kokende vann over soppen slik at den dekkes. La det stå i 20 minutter for å få den til å svulme opp. Deretter, bruk en hullsleiv, fjern forsiktig soppen fra væsken, og la eventuelt grus som har falt til bunnen bli igjen. Hvis noen av pigge-myrene er svært store, del dem i to på langs.
  2. 2Krydre kyllingbitene rikelig med havsalt og hvit pepper på alle sider.
  3. 3I en dyp stekepanne på 12 tommer, bland oljen og 4 ss smør. Varm opp på middels varme. Når fettet er varmt, men ikke røykende, legg i kyllingen med skinnsiden ned og brun den til den får en jevn gylden farge, omtrent 5 minutter til. Juster varmen forsiktig for å unngå å brenne skinnet. (Dette kan måtte gjøres i porsjoner.) Når alle bitene er brune, bruk tang (for å unngå å stikke hull på kjøttet) og overfør dem til et fat. Krydre igjen med havsalt og hvit pepper.
  4. 4Hell av og kast fettet i stekepannen. Tilsett resten av smøret, sjalottløkene og hvitløken. Kok under lokk på lav varme til de er myke, men ikke brune, ca. 3 minutter. Tilsett vinen og kok opp, uten lokk, på høy varme i 5 minutter for å brenne av alkoholen, som kan gjøre sausen bitter. Tilsett fløten og pigge-myrene, og rør for å blande. Legg kyllingen og eventuelle saft som har samlet seg tilbake i stekepannen. Dekk til, og kok på lav varme, og vend bitene i sausen en eller to ganger, til kyllingen er gjennomkokt og har tatt opp sausen godt, ca. 20 minutter. Smak til med krydder og server.