
Grønnsaker med olivada
en smakfull oppskrift på grønnsaker med olivada, perfekt som forrett eller sunn snacks. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 boks medium, utkjernede, svarte oliven, drenert
- 1 teskje sitronzest
- 2 spiseskjeer fersk sitronsaft
- 3 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
- 1/4 kopp hakket fersk flatbladpersille
- 1 liten hvitløksfedd, grovhakket
- Salt og nykvernet svart pepper
- 3 gulrøtter, skrellet og kuttet i 2 x 1/2 tommers staver
- 1/2 hothouse-agurk, kuttet i 2 x 1/2 tommers staver
- 1 stor fennikelfrø, trimmet, delt i to og skåret i 1/2-tommers biter
- 1 kopp cherrytomater
Fremgangsmåte
- 1Legg alle ingrediensene, unntatt salt og pepper, i en food processor. Kjør til blandingen er grovkornet, og skrap ned langs innsiden av bollen om nødvendig. Smak til med salt og pepper.
- 2Overfør olivadaen til en liten dippeskål og plasser den på et serveringsfat. Pynt med gulrøtter, agurk, fennikel og cherrytomater rundt olivadaen. Server.