Italiensk stekt kylling

Italiensk stekt kylling

Lær hvordan du lager italiensk stekt kylling med sprø skorpe og saftig innsiden. En enkel oppskrift som passer til hverdags og helg.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 kopper hvetemel (all-purpose)
  • 2 fedd hvitløk, revet
  • Kosher-salt og nykvernet pepper
  • 3/4 kopp melk
  • 1/2 teskje paprika
  • 1/4 teskje tørket oregano
  • 4 kyllingbryst med skinn og bein (ca. 1,4 kg), delt på tvers
  • 1 fennikelfrø, renset og tynne skiver, pluss 1 spiseskje hakkede fronds
  • 1 romainesalat, tynne skiver
  • 1 kopp grovhakket fersk persille
  • 1 kopp ekstra virgin olivenolje
  • Saften av 1 sitron
  • 1 1/2 kopp peanøttolje, til steking

Fremgangsmåte

  1. 1Bland melet, halvparten av hvitløken, 1 teskje salt og noen kverner pepper i en stor bolle; sett til side. Bland melken, paprika, oregano, resten av hvitløken, 1 teskje salt og noen kverner pepper i en annen stor bolle. Legg kyllingen i, og vend den slik at den blir dekket; la den marinere i 15 minutter.
  2. 2Vend fennikel og frø, romanosalat, persille, 2 spiseskjeer olivenolje, sitronsaft, samt salt og pepper etter smak i en bolle.
  3. 3Varm opp de resterende 3/4 koppen pluss 2 spiseskjeer olivenolje og peanøttoljen i en stor støpejernspanne over høy varme til et dypfriteringstermometer viser 175 grader Celsius. Vend kyllingen i melblandingen; legg den med skinnsiden ned i pannen. Stek i 8 minutter. Snu den, og skru ned varmen til middels høy. Stek til den er gyllen og gjennomstekt, ytterligere 8 minutter. Overfør til en rist. Tørk av med papirhåndklær; krydre med salt. Server med salaten.
  4. 4Fotograf: Antonis Achilleos