
Italiensk stekt kylling
Lær hvordan du lager italiensk stekt kylling med sprø skorpe og saftig innsiden. En enkel oppskrift som passer til hverdags og helg.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 kopper hvetemel (all-purpose)
- 2 fedd hvitløk, revet
- Kosher-salt og nykvernet pepper
- 3/4 kopp melk
- 1/2 teskje paprika
- 1/4 teskje tørket oregano
- 4 kyllingbryst med skinn og bein (ca. 1,4 kg), delt på tvers
- 1 fennikelfrø, renset og tynne skiver, pluss 1 spiseskje hakkede fronds
- 1 romainesalat, tynne skiver
- 1 kopp grovhakket fersk persille
- 1 kopp ekstra virgin olivenolje
- Saften av 1 sitron
- 1 1/2 kopp peanøttolje, til steking
Fremgangsmåte
- 1Bland melet, halvparten av hvitløken, 1 teskje salt og noen kverner pepper i en stor bolle; sett til side. Bland melken, paprika, oregano, resten av hvitløken, 1 teskje salt og noen kverner pepper i en annen stor bolle. Legg kyllingen i, og vend den slik at den blir dekket; la den marinere i 15 minutter.
- 2Vend fennikel og frø, romanosalat, persille, 2 spiseskjeer olivenolje, sitronsaft, samt salt og pepper etter smak i en bolle.
- 3Varm opp de resterende 3/4 koppen pluss 2 spiseskjeer olivenolje og peanøttoljen i en stor støpejernspanne over høy varme til et dypfriteringstermometer viser 175 grader Celsius. Vend kyllingen i melblandingen; legg den med skinnsiden ned i pannen. Stek i 8 minutter. Snu den, og skru ned varmen til middels høy. Stek til den er gyllen og gjennomstekt, ytterligere 8 minutter. Overfør til en rist. Tørk av med papirhåndklær; krydre med salt. Server med salaten.
- 4Fotograf: Antonis Achilleos