Ristet butternut squash-salat og sommerruller med grønnkål, fetaost og avokadodressing med grønn gudinne-smak
oppskrift på deilig grillede butternut squash salat og friske sommerruller fylt med fetaost og avocado, servert med grønn gudinne dressing. perfekt for sommermåltidet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 liten smørnut squash, skrelt, frøet og skåret i fingerlange staver
- Ekstra virgin olivenolje
- 1 teskje Aleppo-chiliflak (eller erstatt med dine favoritt chiliflak)
- Flaksea salt, som Maldon
- 2 boquerones (spanske ansjoser)
- 1/2 avokado, skrelt og i terninger
- 1/2 hvitløksfedd, finhakket
- 1 teskje fersk persille (chiffonade)
- 2 teskjeer hakket vårløk
- 1 teskje fersk koriander (chiffonade)
- 1/2 kopp majones
- Omtrent 30 g sylteagurkjuice fra guindilla-chili (alternativt kan du bruke Chardonnay-eddik eller en kvalitets hvitvinseddik)
- 1 spiseskje sitronsaft
- 1/4 teskje salt
- 12 blader toskanskkål, stilken fjernet
- 2 kopper ruccola
- 3/4 kopp smuldret fetaost
- 1/4 kopp granateplefrø
- 1/4 kopp ristet gresskarkjerner
- Flaksea salt, som Maldon
Fremgangsmåte
- 1Spesialutstyr: Seksten rispapiromslag på 8 1/2 tommer (også kalt sommeroller eller banh trang på vietnamesisk).
- 2Til squashen: Forvarm ovnen til 450 grader Fahrenheit. Legg squashen i en blandingsbolle og drypp over olivenolje. Strø over chiliflak og en god klype salt. Legg på et bakepapirkledd stekebrett og stek til den er gyllenbrun, ca. 10 minutter. Ta ut og avkjøl til bruk.
- 3Til dressingen: Bland ansjos, avocado, hvitløk, persille, vårløk, koriander og 1/8 kopp vann i en food processor eller blender og kjør til puré. Tilsett majones, chilisaus, sitronsaft og salt, og kjør igjen til alt er godt blandet. Dette kan gjøres dagen før.
- 4Til grønnkålssalaten: Legg grønnkål i en blandingsbolle med 2 ss av dressingen og klem lett med hendene for å myke opp de seige bladene. Tilsett ruccola, fetaost, halvparten av gresskarkjernene og halvparten av granateplefrøene, og smak til med salt.
- 5For servering: Fyll en blandingsbolle med varmt vann og bløtlegg ett rispapir til det er mykt, men ikke helt mykt (10–15 sekunder). Legg det flatt på en ren arbeidsflate, og sørg for at det fester seg til underlaget. Fortsett til du har 4–6 omslag festet til overflaten.
- 6Legg en stripe av den ristede squashen over hvert omslag, ca. 2 tommer fra bunnen av hvert. Oppå stripene legger du litt av grønnkålssalaten, og former den med hendene til en loggformet haug. Brett opp den nederste kanten av omslaget og brett inn sidene mot fyllet. Rull opp til den øverste kanten, og trekk litt tilbake for å stramme rullen mens du gjør det (dette er grunnen til at du vil at omslaget skal sitte fast til underlaget, slik at du kan få mer spenning når du ruller). Legg et fuktig håndkle over rullene (dette vil holde dem fuktige og myke), og gjenta til du har laget 16 ruller. Disse kan settes sammen opptil 1 time før gjestene kommer.
- 7Skjær rullene i 3–4 biter slik at de ligner på sushi, og legg dem på et serveringsfat. Strø over resten av gresskarkjernene og granateplefrøene, og server med en liten skål av avocado- og grønn gudinne-dressing som dipp.