Pannestekt tunfisk med avokado, soyasaus, ingefær og lime

Pannestekt tunfisk med avokado, soyasaus, ingefær og lime

Lær hvordan du lager en smakfull pan-seared tunfisk med friske avocado, soyasaus, ingefær og lime. En enkel og sunn oppskrift perfekt for en lett middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 2
hovedrett

Ingredienser

  • 2 store håndfuller ferske korianderblader, finhakket
  • 1/2 jalapeño, skivet
  • 1 teskje revet fersk ingefær
  • 1 hvitløksfedd, revet
  • 2 lime, saften
  • 2 spiseskjeer soyasaus
  • En klype sukker
  • Havsalt og nykvernet svart pepper
  • 1/4 kopp ekstra virgin olivenolje
  • 1 (170 gram) blokk sushi-kvalitets tunfisk
  • 1 moden avokado, delt i to, skrelt, kjernet og skivet

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2I en blandingsbolle, kombiner koriander, jalapeño, ingefær, hvitløk, limesaft, soyasaus, sukker, salt, pepper og 2 spiseskjeer olivenolje. Rør ingrediensene godt sammen til de er godt blandet.
  3. 3Sett en stekepanne på middels høy varme og dekk den med de resterende 2 spiseskjeene olivenolje. Krydre tunfiskstykkene rikelig med salt og pepper. Legg tunfisken i den varme oljen og stek i 1 minutt på hver side for å danne en lett skorpe. Hell halvparten av korianderblandingen i pannen for å dekke fisken.
  4. 4Server den stekte tunfisken med skivet avokado og resten av koriandersausen som er rullet over hele tallerkenen.