Lammelår med valnøttskorpe

Lammelår med valnøttskorpe

Oppdag hvordan du lager saftig rack of lamb med en sprø valnøttskorpe. En elegant rett perfekt for spesielle anledninger eller helgemiddager.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 rader med lam (fransk benet)
  • 1 spiseskje vegetabilsk olje
  • Salt
  • Hvit pepper etter smak
  • 2 spiseskjeer tørket rosmarin
  • 1 kopp hele valnøtter
  • 1/2 teskje hvitløkpulver
  • 1 egg
  • 2 spiseskjeer Dijon-sennep
  • 2 fedd finhakket hvitløk

Fremgangsmåte

  1. 1For å forberede lammeryggene: Varm opp vegetabilsk olje i en sautépanne på høy varme. Krydre lammeryggene med salt og pepper (jeg bruker fersk malt havsalt og hvit pepper). Brun ryggene på alle sider til de er pent brune. Fjern ryggene fra pannen og legg dem på et fat, la dem avkjøle nok til å håndteres. På dette tidspunktet forvarmer du ovnen til 200 grader Celsius.
  2. 2For å lage valnøttskorpen: Ha tørket rosmarin i en matprosessor og pulser flere ganger for å male den. Hvis du ikke gjør dette, vil rosmarinen være for grov. Tilsett valnøtter, 1/4 teskje salt, 1/2 teskje hvit pepper og hvitløkspulver. Pulser flere ganger til blandingen har konsistens som brødsmuler. Hell blandingen på en stor middagstallerken eller et fat.
  3. 3For å lage sennepsblandingen: Bland egg, sennep og 2 finhakkede hvitløksfedd i en skål. Rør godt med en gaffel til egg og sennep er helt innarbeidet.
  4. 4For å dekke lammeryggene: Legg et bakepapir eller aluminiumsfolie på et stekebrett. Når ryggene er avkjølt nok til å håndteres, dypp én rygg i sennepsblandingen og dekk alle sider. Deretter legger du den dekkede rygg i valnøttblandingen og dekker godt. Bruk hånden til å presse valnøttblandingen godt fast på den dekkede rygg. Overfør ryggene til stekebrettet. Gjenta prosessen for hver rygg. Du kan gjøre ferdig denne delen av oppskriften og sette den i kjøleskapet til du er klar til å steke.
  5. 5For å steke: Plasser lammeryggene i ovnen og stek i 20 minutter for medium rare. Jeg bruker en steketermometer i en av ryggene, og tar ut kjøttet når temperaturen når mellom 52 og 54 grader Celsius. Ta ut av ovnen og la det hvile i 5 til 10 minutter før du skjærer i det.