Stromboli

Stromboli

Lær hvordan du lager en deilig stromboli med denne enkle oppskriften. Perfekt som snacks eller måltid, med sprø skorpe og fyll av ost og skinke.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1. Oppskrift på grunnleggende pizzadeig (2 porsjoner)
  • 2. 150 gram skivet skinke
  • 3. 150 gram pepperoni, tynnsnittet
  • 4. 280 gram sjampinjong, skivet og ristet
  • 5. 2 store røde paprika, skivet og ristet
  • 6. 1 stor løk, skivet og ristet
  • 7. 3/4 kopp revet mozzarellaost
  • 8. 3/4 kopp revet provoloneost
  • 9. 1/4 kopp parmesanost
  • 10. 2 ss finhakkede friske urter (persille, basilikum, gressløk, osv.)
  • 11. Maismel til pizzaspade

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen (med pizzastein inni) til 230 grader Celsius. (Hvis du ikke har pizzastein, kan du bruke et bakepapirkledd stekebrett). Strø litt mel på arbeidsflaten. Bruk en kjevle til å kjevle deigen til en rektangel på 25 x 35 cm. Fordel ønskede toppings jevnt over rektangelet, og la det være en 2,5 cm bred border rundt kantene og på toppen. Bland de tre ostene og urtene i en liten bolle, og strø dette over fyllet.
  2. 22. Begynn nærmest deg, og rull strombolien til en logg. Forsegl deigen ved å klemme godt med fingertuppene på sidene og endene.
  3. 33. Strø litt maismel på en pizzaspade. Legg strombolien på spaden, med skjøten nedover. Bruk en pensel til å pensle toppen og sidene av strombolien med litt olivenolje. Forsiktig, plasser strombolien på den forvarmede pizzasteinen. Senk ovnstemperaturen til 200 grader Celsius og stek i 35 minutter. Ta forsiktig ut strombolien og la den hvile i 5 til 10 minutter. Skjær i skiver med en serrated kniv.