
Stromboli
Lær hvordan du lager en deilig stromboli med denne enkle oppskriften. Perfekt som snacks eller måltid, med sprø skorpe og fyll av ost og skinke.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1. Oppskrift på grunnleggende pizzadeig (2 porsjoner)
- 2. 150 gram skivet skinke
- 3. 150 gram pepperoni, tynnsnittet
- 4. 280 gram sjampinjong, skivet og ristet
- 5. 2 store røde paprika, skivet og ristet
- 6. 1 stor løk, skivet og ristet
- 7. 3/4 kopp revet mozzarellaost
- 8. 3/4 kopp revet provoloneost
- 9. 1/4 kopp parmesanost
- 10. 2 ss finhakkede friske urter (persille, basilikum, gressløk, osv.)
- 11. Maismel til pizzaspade
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen (med pizzastein inni) til 230 grader Celsius. (Hvis du ikke har pizzastein, kan du bruke et bakepapirkledd stekebrett). Strø litt mel på arbeidsflaten. Bruk en kjevle til å kjevle deigen til en rektangel på 25 x 35 cm. Fordel ønskede toppings jevnt over rektangelet, og la det være en 2,5 cm bred border rundt kantene og på toppen. Bland de tre ostene og urtene i en liten bolle, og strø dette over fyllet.
- 22. Begynn nærmest deg, og rull strombolien til en logg. Forsegl deigen ved å klemme godt med fingertuppene på sidene og endene.
- 33. Strø litt maismel på en pizzaspade. Legg strombolien på spaden, med skjøten nedover. Bruk en pensel til å pensle toppen og sidene av strombolien med litt olivenolje. Forsiktig, plasser strombolien på den forvarmede pizzasteinen. Senk ovnstemperaturen til 200 grader Celsius og stek i 35 minutter. Ta forsiktig ut strombolien og la den hvile i 5 til 10 minutter. Skjær i skiver med en serrated kniv.