Tortillafiskesuppe

Tortillafiskesuppe

oppskrift på tortilla fish soup, en deilig og smakfull fiskesuppe med tortilla. perfekt for en rask og varmende middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 (900–1350 gram) hel rød snapper, skrellet og renset
  • 1 middels løk, delt i fire
  • 4 fedd hvitløk, knust
  • 1 serranoskjerp, delt i to
  • 4 kvister fersk timian
  • 2 laurbærblader
  • 8 hele svartpepperkorn
  • Kosher-salt
  • 8 mais tortillas, kuttet i 1/2 tomme strimler
  • Vegetabilsk olje, til steking
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 2 ss ekstra jomfrolivolje
  • 1 lime, saftet, pluss limebåter til pynt
  • 1 middels løk, skivet, til pynt
  • 4 modne tomater, skåret i biter, til pynt
  • 2 modne avokadoer, skrelt og skåret i biter, til pynt
  • Korianderblader, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 1For kraften: Fjern filetene fra fisken (eller la fiskehandleren gjøre det), pakk dem inn og sett dem til side i kjøleskapet. Skyll fiskehodet godt med vann, del det opp i tre deler, og legg det i en stor kjele. Tilsett løk, hvitløk, serranoskiver, timian, laurbærblad og hele pepperkorn. Hell i kaldt vann slik at det dekker ingrediensene med omtrent 2,5 cm. Sett kjelen på middels høy varme og kok opp. Skum av eventuelt skum som legger seg på overflaten. Senk varmen og la det småkoke i 20 minutter. Sil av kraften og kast faststoffene. Smak til med salt. Gir omtrent 1,5 til 2 liter kraft.
  2. 2For tortillalefsene: Varm opp ca. 1,25 cm vegetabilsk olje i en dyp stekepanne på middels høy varme. Kutt tortillalefsene i 1,25 cm brede strimler. Stek tortillastrimlene i porsjoner og la dem renne av på kjøkkenpapir. Krydre med salt og pepper mens de fortsatt er varme.
  3. 3For fisken: Drypp fiskefiletene med olivenolje og limesaft, og krydre med litt salt. Dekk fisken til og sett den tilbake i kjøleskapet for å marinere i minst 15 minutter, men ikke mer enn 1 time.
  4. 4For suppen: Varm opp kraften til den småkoker. Skjær den marinerte fisken i tynne strimler. Legg tre fiskestykker i bunnen av en stor suppeskål. Topp med litt løk, tomat, avocado og korianderblader. Hell den varme kraften over og press inn en limebåt. Topp med tortillastrimler og server.