
Brased svinekoteletter med salvie
oppskrift på braiserte svinekoteletter med salvie, perfekt for en smakfull middag. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/4 kopp sukker
- Kosher-salt
- 4 benfrie svinekoteletter med ribbe (8 unser hver), overskuddsfett trimmet
- 1/4 kopp hvetemel
- Nykvernet pepper
- 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
- 3 store salviegrener
- 3 hvitløksfedd, knust
- 1 sitron, skåret i 6 skiver og delt på tvers
- 4 hele sylteagurper, avrent
- 1 1/2 kopper drue-tomater
- 1 kopp lavsaltet kyllingkraft
- 2 kopper ferdigkokt couscous, til servering
- 1 spiseskje hakket frisk persille
Fremgangsmåte
- 1Bland sukker og 1/4 kopp salt i en grunn skål; visp inn 3 kopper vann. Stikk kjøttet over hele med en gaffel, og legg det deretter i bollen for å trekke i 10 minutter. Ta opp og tørk det godt.
- 2Ha melet på en tallerken. Krydre kjøttet med pepper, og vend det deretter i melet. Varm opp olivenoljen i en stor støpejernspanne over middels høy varme; legg i kjøttet og la det steke, uten å røre, til det er gyllent på undersiden, ca. 5 minutter. Tilsett salvie i pannen; snu kotelettene slik at de hviler på salvien. Strø hvitløk, sitronskiver og pepperoncini rundt kjøttet. La det steke, uten å røre, til det er gyllent på den andre siden, ca. 5 minutter til.
- 3Tilsett tomater, kyllingkraft og 1/2 kopp vann i pannen, og skru ned varmen til middels lav. La det småkoke, og snu kjøttet halvveis i koketiden, til væsken er redusert til halvparten og kjøttet er mørt, ca. 15 minutter. Server med couscous og topp med persille.
- 4Fotograf: Justin Walker